root333 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 witam wszystkich,mam pytanie dotyczące monety Zygmunta III Wazy - otóż czy ktoś trafił lub spotkał gdziekolwiek szeląga koronnego w.w.władcy, z datą 16Z6 ( na monetce jest tylko Z6 oczywiście )?, wszelkie foty lub info które spotkałem dotyczą stempla z normalną datą ( 26 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip1601 Napisano 4 Kwiecień 2014 Share Napisano 4 Kwiecień 2014 W katalogu E.Kopickiego z 2007 r nie ma takiejodmiany szeląga koronnego z 1626 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root333 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 wg. mnie widnieje Z6 jak wół, czyżby nieznana odmiana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root333 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 a oto druga strona monetki, szeląg koronny Zygmunta bez żadnych wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 4 Kwiecień 2014 Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Root a może chodzi Ci o odwróconą dwójkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.