koziarzumyslu Napisano 31 Marzec 2014 Autor Napisano 31 Marzec 2014 Mam pytanie do wszystkich kopiących ,czy wykopujecie wszystko co piszczy , czy od jakiegos zakresu skali np od 30 . Dlaczego pytam ,powiem irytuje mnie gdy kopiesz a tu odłamki stalowe od jakiegos czegos ? Przepraszam że pytam na tym forum rzadko wchodziłem na odkrywce, w zeszłym roku latałem na wykrywaczu fiszer f 2,tzn uczyłem sie ,teraz kupiłem rutusa proksima 5.0 i troszke na nowo sie przyuczam .
snajper-s1 Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 Witki opadają przy takich pytaniach.Ja kopię i niższe, lubie bagnety :)
koziarzumyslu Napisano 31 Marzec 2014 Autor Napisano 31 Marzec 2014 no i juz jest jakis progres taka podpowiedz to też nauka .pzdr
sniper_bob Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 również zaczynam z v5poszukaj poczytaj....np. http://odkrywca.pl/kilka-slow-o-ustawianiu-proximy-v50,704739.html
predi888 Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 Mam pytanie do wszystkich kopiących ,czy wykopujecie wszystko co piszczy "Generalnie od -30 to nawet nie chce mi się saperki wbijać.Całą resztę fedruje, może poza stałym sygnałem w przedziale 0 do +10 też unikam bo to w 90% cienki kolorek,najczęściej sreberko z fajek.
predi888 Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 znaczy się od -30 do -90 to nie kupę.Upierdliwy jest sygnał bardzo zmienny , przeskakujący z np +60 na minus.Wtedy pod ziemią jest jakaś blacha dość cienka.
Szukanko Napisano 31 Marzec 2014 Napisano 31 Marzec 2014 koziarzumyslu -Zaawansowani operatorzy Proximy kopią kolory z całego zakresu skali dodatniej jak i ujemnej.Co kopać a co nie kopać zależy od założonej sondy jak i terenu poszukiwań.
Cowboys From Hell Napisano 1 Kwiecień 2014 Napisano 1 Kwiecień 2014 No i doświadczenia.Miałem kiedyś proxe i jak nie będziesz na początku kopał wszystkiego w interesującej cię skali (np. od -30) to się jej nie nauczysz (zresztą jak każdego wykrywacza.Sprzętu trzeba się osłuchać.A czasami sam zobaczysz że warto kopać nawet te słabe sygnały oscylujące w granicy -30.Po prostu idź kop wszystko, a później stopniowo sam będziesz odrzucał sygnały mało interesujące .PZDR
koziarzumyslu Napisano 2 Kwiecień 2014 Autor Napisano 2 Kwiecień 2014 dzieki wszystkim za wypowiedzi troche go ogarnołem i cos poznałem .pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.