Xanadu Napisano 23 Marzec 2014 Autor Share Napisano 23 Marzec 2014 Cześć.Trafiłem jakiś czas temu na nią i trochę mi żal, ze nie wiem, co przedstawia. Jedynie nominał mi się tu widzi, ale krój nie pasuje mi ani do kopiejek, ani fenigów.Próbowałem ruszyć zdjęcie Photoshopem, na kilka sposobów (poza ostrzeniem) ale bez powodzenia.Czy ktoś jest w stanie pomóc mi ją zidentyfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 24 Marzec 2014 Share Napisano 24 Marzec 2014 Czołem,podaj średnicę i jak możesz wagę monety. Może wtedy będzie łatwiej i ktoś coś dopasuje.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldau Napisano 24 Marzec 2014 Share Napisano 24 Marzec 2014 może 3 pfenninge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanadu Napisano 24 Marzec 2014 Autor Share Napisano 24 Marzec 2014 Wymiar: od 23,4mm do 24,2mm - być może z winy zatarciaWaga ok. 4 - 5 gramów.Inne źródło sugeruje mi pochodzenie na XVIII wiek, ale to tylko poszlakowa ocena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanadu Napisano 28 Marzec 2014 Autor Share Napisano 28 Marzec 2014 Wiem, że mało da się wyczytać, ale może jakieś wskazówki, gdzie szukać podobnej monety?Może jest jakiś serwer zasobny w stosowną wyszukiwarkę numizmatów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 31 Marzec 2014 Share Napisano 31 Marzec 2014 Siemka, napisz do czlowiekasniegu od nas z forum, on Ci pomze... Duzo herbaty pije to i z fusow pewnie potrafi wrozyc... Moze Ci i co wywrozy B-)Pozdroszczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanadu Napisano 31 Marzec 2014 Autor Share Napisano 31 Marzec 2014 Może sam do niego napisz i otrzymasz wróżbę, jak nie nabijać sobie licznika, szczurku.EOT z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 31 Marzec 2014 Share Napisano 31 Marzec 2014 A po co ten nerw odrazu? ;-) ta monetka nie jest przypadkiem zasyfiona troche? Moze zrob jej kapiel oliwkowa to moze jakies szczegoly sie pojawia bo jak na razie to chyba z fusow wyczytasz co to za moneta ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.