Minik.98k Napisano 23 Marzec 2014 Autor Napisano 23 Marzec 2014 WitamOd miesiąca posiadam wykrywacz fisher f4 i od pewnego czasu zaczął mi wariować(zanikający sygnał i skaczący od 25-98 charakteryzator znaleziska )Co może być przyczyną ?
MAX2010 Napisano 25 Marzec 2014 Napisano 25 Marzec 2014 Kolego sprawdź akumulatorki często jeden zużywa się prędzej i zakłóca prace.
memfis Napisano 26 Marzec 2014 Napisano 26 Marzec 2014 Też słyszałem o tym problemie z bateriami sprawdź je tak jak kolega wyżej napisal , możesz sprawdzić również kabel czy jest dobrze owiniety ( nie za luźno , ale i nie za mocno ) , sprawdź również wtyczke kabla od cewki , możliwe że używales go pod liniami energetycznymi ? A może chodziłes podczas rosy to również przeszkadza w niektórych wykrywaczach albo poprostu w ziemi było dużo śmieci
manierka Napisano 27 Marzec 2014 Napisano 27 Marzec 2014 1 baterie słabej jakości odpadają tylko dobre akumulatorki polecam warte a bateria dobrych firm nie badziew2 pod liniami wysokiego napięcia może wyć wzbudzać się3 jak teren zaśmiecony lub np ruda darniowa itp4 kabel ważna sprawa jak lużno będzie zwisał przy cewce i nie będzie okręcony to może wzbudzać sprzęt o tym często się zapominanajpewniej jedno z tych 4 zobacz najlepiej w szczerym polu bez kamieni i nie na podmokłym terenie bez linii zastosuj się do rad powinno się udać generalnie to dobry sprzęt prosty w obsłudze i mało awaryjny
MilKam88 Napisano 27 Marzec 2014 Napisano 27 Marzec 2014 Może też tak wariować jak masz włączony telefon przy sobie.
KrisssK Napisano 27 Marzec 2014 Napisano 27 Marzec 2014 ... jak również /co bardzo prawdopodobne/ mogło dojść do uszkodzenia ekranowania w kablu od cewki.
Minik.98k Napisano 27 Marzec 2014 Autor Napisano 27 Marzec 2014 Oki weekend nadchodzi to rusze w teren więc sprawdzę wszystkie propozycje.Myślę że najprawdopodobniej będzie to telefon lub kabel za luźno owinięty.Jak sprawdzę to napiszę co było przyczyną.pzdr
MAX2010 Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 Przy słabym zasięgu komórka poszukuje sieci i skutecznie zakłóca prace piszczałki.darz dół.
Minik.98k Napisano 10 Kwiecień 2014 Autor Napisano 10 Kwiecień 2014 Problem rozwiązany, a mianowicie był to mój telefon.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.