Skocz do zawartości

Fisher f4 - Problem

Minik.98k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Od miesiąca posiadam wykrywacz fisher f4 i od pewnego czasu zaczął mi wariować(zanikający sygnał i skaczący od 25-98 charakteryzator znaleziska )
Co może być przyczyną ?
Napisano
Też słyszałem o tym problemie z bateriami sprawdź je tak jak kolega wyżej napisal , możesz sprawdzić również kabel czy jest dobrze owiniety ( nie za luźno , ale i nie za mocno ) , sprawdź również wtyczke kabla od cewki , możliwe że używales go pod liniami energetycznymi ? A może chodziłes podczas rosy to również przeszkadza w niektórych wykrywaczach albo poprostu w ziemi było dużo śmieci
Napisano
1 baterie słabej jakości odpadają tylko dobre akumulatorki polecam warte a bateria dobrych firm nie badziew
2 pod liniami wysokiego napięcia może wyć wzbudzać się
3 jak teren zaśmiecony lub np ruda darniowa itp
4 kabel ważna sprawa jak lużno będzie zwisał przy cewce i nie będzie okręcony to może wzbudzać sprzęt o tym często się zapomina
najpewniej jedno z tych 4 zobacz najlepiej w szczerym polu bez kamieni i nie na podmokłym terenie bez linii zastosuj się do rad powinno się udać generalnie to dobry sprzęt prosty w obsłudze i mało awaryjny
Napisano
Oki weekend nadchodzi to rusze w teren więc sprawdzę wszystkie propozycje.
Myślę że najprawdopodobniej będzie to telefon lub kabel za luźno owinięty.
Jak sprawdzę to napiszę co było przyczyną.
pzdr
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie