waaldeek31 Napisano 16 Marzec 2014 Autor Napisano 16 Marzec 2014 Mam pytanie do kolegów posiadających Proksimę 5 czy z cewką CC da się pochodzić za kolorkiem i drobiazgami, czy lepiej zakupić od razu DD. Pozdrawiam.
MilKam88 Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Nie musisz od razu kupować DD. Ze standardową cewką będziesz z powodzeniem kopał kolorową drobnicę.
cheetah Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Chodzić się da, tyle, że się uchodzisz i namachasz. A co ominiesz, to już nie twoje będzie... ;)Przy standardowej CC24 szerokość pasa przemiatania to przy ziemi jakieś 10..12cm, na maksimum zasięgu to będą pojedyncze centymetry.Przy DD29 szerokość pasa przemiatania na wysokości ziemi to prawie że długość ceki, czyli jakieś 27...28cm. Na maksimum zasięgu to będzie jakieś 10cm (tak na moje oko), dalej łagodny spadek w kierunku obrzeża cewki. Resztę to już sobie przelicz albo narysuj...Ale, jak tylko monety, to raczej coś z typowych wysokoczęstotliwościowych monetkowców...
waaldeek31 Napisano 16 Marzec 2014 Autor Napisano 16 Marzec 2014 Właśnie wczoraj nabyłem Proksimę 5.Dziś w związku z paskudną pogodą udało mi się ją testować tylko pół godziny.Wcześniej śmigałem z wer.1, wydaje mi się że jednak będę musiał zmienić cewkę na DD. Jako tako interesuje mnie bardziej wszelaki drobiazg i pola.Swoją drogą trzeba się od nowa obsłuchiwać, bo tony choć podobne to jednak się różnią.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.