NSR Napisano 8 Marzec 2014 Autor Share Napisano 8 Marzec 2014 Witam Szanowne Grono, mam problemy w zidentyfikowaniu pewnego krążka o średnicy ok.4 cm , powlekany srebrem wewnątrz prawdopodobnie miedz.Czy tylko mnie się wydaje iż widzę tam koronę z królem i napisy dokoła?Dziękuję za fatyge jeśli ktoś mnie przybliży do ident.PoZdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NSR Napisano 14 Marzec 2014 Autor Share Napisano 14 Marzec 2014 Grubość ok.2mm ,rewers prawie nieczytelny ,została na nim praktycznie miedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 22 Marzec 2014 Share Napisano 22 Marzec 2014 hejskoro taka duża" to talarskoro w środku miedź to pewnie fals z epoki jak sądzęfajna, z drugiej strony jeszcze gorsza? :(pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirBadFate Napisano 23 Marzec 2014 Share Napisano 23 Marzec 2014 Jeśli to fals to waga powie dużo.Warto srawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 23 Marzec 2014 Share Napisano 23 Marzec 2014 Patagony były często fałszowane w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.