Skocz do zawartości

Garret 250 duża cewka waga

wasik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jaka jest różnica w wadze między cewką oryginalną 6.5 x 9" a cewką dużą 9x12" od garreta. Planuję zakup takiej. Na temat zasięgu i pola omiatania znalazłem info ale chcę się dowiedzieć czy wagowo różnica jest znaczna i czy utrudnia to mocno obsługę wykrywki. pozdr.
Napisano
w kwestii ciężaru cewki nie pomogę za wiele ale ciężar będzie praktycznie nie wiele większy nie mogłem znaleźć dokładnych danych tej cewki ,bez obrazy oczywiście ale zamiast dokupować większą cewkę po to by zwiększyć zasięg o te 2-3 cm proponowałbym sprzedać sprzęt i kasę którą masz przeznaczoną na cewkę dołożyć i kupić ace 350 i tam masz już cewkę dd jak się nie mylę w standardzie ja swojego rocznego ace 250 pogoniłem bodajże za 650 zł wystawiłem na tablicy i poszedł w ciągu jednego dnia także bardzo dużym plusem dla mnie było to że dużo na jego sprzedaży nie straciłem ;)
Napisano
w kwestii ciężaru cewki nie pomogę za wiele ale ciężar będzie praktycznie nie wiele większy nie mogłem znaleźć dokładnych danych tej cewki ,bez obrazy oczywiście ale zamiast dokupować większą cewkę po to by zwiększyć zasięg o te 2-3 cm proponowałbym sprzedać sprzęt i kasę którą masz przeznaczoną na cewkę dołożyć i kupić ace 350 i tam masz już cewkę dd jak się nie mylę w standardzie ja swojego rocznego ace 250 pogoniłem bodajże za 650 zł wystawiłem na tablicy i poszedł w ciągu jednego dnia także bardzo dużym plusem dla mnie było to że dużo na jego sprzedaży nie straciłem ;)
Napisano
dzieki za sugestię... ale to i tak wyniesie mnie 150-200 zł więcej kupno euroace (nie chce używki)a jak czytam to ace 250 na dużej cewce niewiele się różni od euro. lepsza dyskryminacja żelaza w euroace nie ma dla mnie dużego znaczenia. po za tym są jakieś znaczące różnice??? jaki realne znaczenie ma fakt że wykrywacze pracują na innych częstotliwościach (jestem laikiem w tym temacie)?
Będę wdzięczny za rady. pozdr
Napisano
Większa częstotliwość,to większe szanse na znajdowanie drobnych przedmiotów.Sprawdziłem to osobiście.Na polu,przetrzepanym dokładnie,garrettem gti2500,znalazłem przy pomocy garretta at-pro,jeszcze kilka boratynek.Wymiary pola,to 10X20 metrów.
Napisano
Z tego co wiem ace 250 ma częstotliwość 6 z kawałkiem a euro 8 z kawałkiem. Czy duża cewka podłączona do 250 działa w częstotliwości 6 czy 8? Inaczej czy na częstotliwość wykrywki ma wpływ elektronika czy cewka?
Napisano
Witam,elektronika wykrywki decyduje na jakiej częstotliwości pracuje.W przypadku ace 150,250 -6,5khz te na tej samej częstotliwości,euro 8,25khz.Cewki są jednak te same do tych modeli ponieważ różnica częstotliwości nie jest duża,ale np. w przypadku at pro-18khz są już dedykowane cewki na tą częstotliwość.Kiedyś też interesował mnie ten temat,dlaczego w ofertach jedna cewka do tych dwóch modeli skoro inna częstotliwość pracy.Po zasięgnięciu informacji od producentów alternatywnych cewek nel,czy detech powiedziano mi że są strojone na częstotliwość pomiędzy wymienionymi wyżej.
Napisano
super. dzięki za info. biorąc wszystie za i przeciw chyba zdecyduje się za zakup dużej cewki. narazie finanse na to pozwalają a w przyszłości może wymienie wykrywkę na lepszy model". pozdr.
Napisano
gslawek74,pomyliłes się co do częstotliwości pracy at-pro,nie 18khz a 15khz.Co do sterowania częstotliwością,to panel z elektroniką,ma zasadnicze znaczenie-zobacz-deus,od 4khz do 18khz.
Napisano
Tak kolego rufa słuszna uwaga- masz rację, myślałem o at gold a napisałem at pro.Co do cewki zamówiłem 9x12 garretta zobaczymy jak się będzie spisywać.
Napisano
Cewka dotarła pierwsze wrażenia:cewka wagowo większa,zasięg na drobne przedmioty 2 do 3cm,ale na większe różnica bardziej odczuwalna-nadaje się na militarkę no i większe pokrycie.Z wad jakie zauważyłem to wrażliwość pod liniami wysokiego napięcia.
  • 3 weeks later...
Napisano
Nie mam możliwości na chwile obecną zważyć obu cewek,bo nie ma mnie w domu kilka tygodni:( Od dnia zakupu kanarka w mega pakiecie gdy $ kosztował dwa złote, używam dużej cewki.Tak jak napisał jeden z poprzedników czy warto wydać dużo,jak mozna miec więcej za mniej.Mi udało sie kilka lat temu kupic taki zestaw za mniej niż teraz kosztuje wersja standard.Pametaj o tym o czym wielu nawet nie wie... Większa cewka patrzy głębiej,ale nie ma nic za darmo widzi mniej:)Cewki DD obecnie na topie widzą głebiej,dokładniej ale nie precyzyjnie jak koncentryk jeśli chodzi o namierzanie pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie