Slayer22 Napisano 13 Luty 2014 Autor Napisano 13 Luty 2014 Witam.Zakupiłem niedawno wykrywacz Teknetics Eurotek 8. Problem polega na tym,iż wykrywacz strasznie się wzbudza.Przykladowo wychodze na zewnatrz i na czulosci 7/10 szukam sobie spokojnie i jest ok.I potrafi po 2 minutach nawet zaczac wariowac/wzbudzac sie,nawet gdy uniose go w powietrze. A czasem na takiej same jczulosci dziala godzine bez zaklocen.Na czulosci 10 przez godzine dzialal dobrze a potem wariowal,piszczal na 90 wszedzie.Zmniejszenie na 4 nie pomoglo,nizej juz tak.Ale tak nie powinno byc.Kabel jest owiniety na sztywno,wszystko dobrze zmontowane.Na innym forum znalazlem,iz w wersji teknetics eurotek 8 pro drozszym o jakies 200 zl zamontowano gruby,silikonowy kabel,dzieki ktoremu wzbudzenia zanikly,bo w wersji standardowej byly one dosc czeste.I kabel jest cienszy w euroteku zwyklym.I niewiem co zrobic....bo kabla sie raczej nie da wymienic, bo cewki nie rozbierze? Gdyby sie dalo kupic cewke 8 z euroteka pro z tym grubym kablem,ale nie moge tej cewki znalezc nigdzie.Czy sprzedac owy sprzet i kupic teknetics eurotek 8 pro z tym solidnym kablem.? Niewiem co robic...jak zacznie wzbudzac sie to juz cos trafia...pipczy i pipczy. tragedia.
gral Napisano 14 Luty 2014 Napisano 14 Luty 2014 Witam.Masz rację tak nie powinno być.Gdyby to była wina tylko kabla,to wykrywacz bylby nie stabilny od razu po uruchomieniu,a nie po godzinie jak pisaleś.Według mnie tylko serwis,ale na wszelki wypadek kup jeszcze porządną baterię alkaiczną,jeżeli nie pomoże-serwis.pozdrawiam.
gslawek74 Napisano 14 Luty 2014 Napisano 14 Luty 2014 Witam.Eurotek to dobry sprzęt jest stabilny w porównaniu do mojego ace 250,ostatnio chodziliśmy po polu pod liniami wysokiego napięcia garrett dosłownie oszalał eurotek milczał.Zdecydowanie mniej fałszywych sygnałów i wzbudzeń.Myślę że bez serwisu się nie obejdzie,na pewno nie jest to wina cienkiego kabla ,teściu chodzi z nim i jak na razie nie ma żadnych problemów.Sprzedać raczej nie warto bo ze 200zł stracisz,a do wersji pro w sumie dołożyć trzeba 400,czy warto dokładać tyle dla kilku funkcji -warto się zastanowić.Pozdrawiam
Slayer22 Napisano 16 Luty 2014 Autor Napisano 16 Luty 2014 Juz jest okej,zmienilem baterie na akumulatorek 9v i nie problemow.
Moniqa Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Miałam kilka różnych wykrywaczy i może to być też przyczyna zewnętrzna- na przykład gdy twój telefon loguje się do sieci .Spróbuj wyłączyć telefon lub ustaw go w tryb samolotowy - może to jest przyczyną i stąd zakłócenia.
Slayer22 Napisano 17 Luty 2014 Autor Napisano 17 Luty 2014 A wie ktos moze jak z wymiana cewki w tym wykrywaczu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.