Luftwaffe25 Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Napisano 25 Styczeń 2014 Witam! Wpadł mi dzisiaj w ręce ciekawy medal.Troszkę sobie o nim poczytałem:http://www.ehrenzeichen-orden.de/kaiserreich/kolonialauszeichnung-lowenorden-1-klasse.htmlNiestety niezbyt mocno rozumiem jezyk Goethego.Pieroństwo wyglada jak srebro-ale srebrem chyba nie jest.Strzelałbym na baaardzo mocne srebrzenia.Może należał do tego żołnierz niemieckiego który grał w ,,Pożegnaniu z Afryką'' i strzelał do Roberta Redforda?A tak na serio-czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym?Z tego co pojąłem nakład był dość niski -10 tys. sztuk.
Luftwaffe25 Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Napisano 25 Styczeń 2014 Tutaj druga strona.Ładnie wygląda jak na wykopek.
Luftwaffe25 Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Napisano 25 Styczeń 2014 Z tego co widziałem medal ten był dość mocno ceniony.Facet z wąsikiem wskrzesił dawne sentymenty.Przy tym medal rzeczywiście prezentuję się bardzo godnie.Tutaj hitlerowiec z ,,moim'' odznaczeniem.Widzę po twarzy ,że dałby się pokroić za Fuhrera i Vaterland.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.