skorp92 Napisano 24 Styczeń 2014 Autor Napisano 24 Styczeń 2014 Witam poszukiwaczy, coś mnie ostatnio tknęło aby poszperać w szafce z wcześniejszymi fantami i oto co znalazłem. Nie wiem dlaczego wcześniej o tym nie pomyślałem że mogła być to nakrętka od odznaki (tak mi się bynajmniej teraz wydaje).Proszę o jakąkolwiek pomoc, gdyż owa nakrętka nie posiada żadnych bić. Być może na drugiej stronie pod warstwą patyny byłyby jakieś wklęsłe w co wątpię. Nakrętka jest gwintowana.Pozdrawiam.
darco.petrov Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 Witam.Jest tłoczona, i wygląda na nakrętkę zastepczą do odznak z okresu II RP.Pozdrdarco
skorp92 Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Napisano 28 Styczeń 2014 Dzieki za pomoc, ale odznaki z 2 rp mialy gwinty roznej srednicy chyba gdyz gwint nakretki jest wiejszy niz gwint od mojej odznaki
darco.petrov Napisano 28 Styczeń 2014 Napisano 28 Styczeń 2014 Tak, masz racje odznaki z okresu II RP miały różne średnice, w zależności od producenta.pozdrdarco
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.