MAX2010 Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Napisano 16 Styczeń 2014 Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem tej piszczałki, może są na forum jacyś znawcy(praktycy)w użytkowaniu tego sprzętu i podpowiedzą jakie ustawienia przyjąć w trybie Boost Proces na drobny kolorek, aby uzyskać jak najlepsze wyniki.
Panmc Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 Jeżeli jeszcze nie poznałeś t2 to proponuje byś na początku chodził na programie 2+ i wtedy dajesz dyskryminacje na 10-15 i czułość koło 80- 90 jeśli można i tak aż się osłuchasz( jest to tryb dwu tonowy niski żelazo wyższy kolor). Tryb bp jest głębszy, dźwięki są te same jednak wykrywacz cały czas popiskuje, trzeba się osłuchać bo na pierwszy raz to człowiek myśli że ma uszkodzony sprzęt. Ja zazwyczaj chodzę w trybie bp dyskryminacja na 10-15 i czułość 70-85 dźwięków jest mnóstwo, wykrywacz cały czas popiskuje jednak już go poznałem i wiem kiedy coś jest pod cewką.
MAX2010 Napisano 17 Styczeń 2014 Autor Napisano 17 Styczeń 2014 Podziękowanie Panmc za konkretne wskazówki ustawień, udało mi się w tym roku pochodzić w terenie z t2SE na ustawieniu czułość 90, dyskrim 15 do 20 tryb 2+ boraty i grubsza miedź bij od 80 wgóre, identyfikuje folie aluminiową dobrze wręcz bezbłędnie i tu mam pytanie jakie wartości pokazuje przy cienkich sreberkach (denarki, półgrosze), bo obecnie kopie wszystko od foil dogóry
MAX2010 Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 w opcji CL (Cache Locating Process) poszukując większych przedmiotów jaki przyjąć tryb i ustawienia czułości na zakopki znajdujące się na głębokości 1-go metra np.wielkości szabli lub średniego garka?
MAX2010 Napisano 19 Luty 2014 Autor Napisano 19 Luty 2014 odświeżam temat, może szanowne grono podzieli się doświadczeniami w użyciu T2 SE przy poszukiwaniu depozytów w trybie CL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.