t95 Napisano 7 Styczeń 2014 Autor Napisano 7 Styczeń 2014 Witam jak w temacie poszukuję wykrywacza do 700zł. (używanego) Przeznaczenie militaria ( tzn. bagnety, łuski, odłamki,odznaki,guziki itp.), ale także jakby dało radę to, żeby też nie pomijał monet i guzików.Trzy kryteria:a) żeby była możliwość rozróżnienia koloru metalu tzn. zwykłe żelazo,aluminium, mosiądzu itp. ( nie chodzi o dyskryminacje tylko o to, żebym na przykład po dźwięku mógł odróżnić żelazo od metalu kolorowego, lub przez wyświetlaczb) Też by mi zależało, aby dobrze wyszukiwał odłamki tzn. te większe na przyzwoitej głębokości 50-60 cm i jeszcze tu pytanko czy jak na odłamku znajduje się ołów lub mosiądz to pokaże metal kolorowy?c) I żeby w miarę łapał głęboko łuski i guziczki chociaż na -/= 30 cmGłównie będę chodził po lasach i po piaszczystych terenach.Przeczytałem już sporo tematów i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie :/Z góry dziękuję za propozycje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.