soprano_op Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2013 Witam!Trafił mi się szeląg Kettlerów z datą 1608r.Próbowałem znaleźć coś na temat tych monetek,ale materiału jest mało albo wręcz nie ma wcale.Podpowiedzcie gdzie szukać.Opiszę monetkę a wieczorem wrzucę fotkę.Wielkość 1,5-1,6cm,materiał srebro.Av.SIGIS.III.D.G REX.POL.&.L. w środku ukoronowane S ze snopkiem Wazów.Rev.SOLIDUS.DUX.CURLA.&.S.16 I 08.W środku gryf Kettlerów w lewo w ozdobnym ornamencie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftlander Napisano 17 Grudzień 2013 Share Napisano 17 Grudzień 2013 Może to pomoże...http://www.galeriaumarzety.pl/1108,pl_szelag-lenny-kurlandia-fryderyk-i-wilhelm-kettler-1605.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2013 Witam!Tak,ta sama moneta,ale z tego roku nie ma!Wybaczcie,ale zapodam rano bo dopiero wróciłem z pracy i ledwo na nogach stoję.Gdyby ktoś miał z 1608 fotkę byłbym wdzięczny!Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kk 67 Napisano 17 Grudzień 2013 Share Napisano 17 Grudzień 2013 ja ma solida z 1596 i nic na jego temat nie moge znlez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 Witam!Po dokładnym przyjrzeniu się,data 1606.W błąd wprowadziły mnie te szóstki w dacie,które wyglądają jak przerobione z zera na sześć.Wygląda to ciekawie.Nadmieniam,że monetka w rzeczywistości wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciu(słaby aparat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 Rewers.Czy ktoś z forumowiczów może podpowiedzieć czy Kopicki uwzględnia tego szeląga.Interesuje mnie wszystko co dot.monety.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soprano_op Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2013 Witam!Znalazłem takie coś na temat tej monetki.W opisie u Kopickiego R6!Cieszy!Pozdrawiam!http://www.mcsearch.info/search.html?search=similar%3A880992#8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.