KlemenS Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 WitamProblem to malo powiedziane, to juz jest koniec.Jedna z pierwszych Proxim w sprzedazy, byl to moj 1 wykrywacz i latalem z nim od 2008. Nie zmienialem, bo pierwsze wersje zawsze sa najlepsze i nie chcialem innego: prosty, stabilny, bez zbednej elektroniki.Skatowany bo przezyl swoje, ale i swoje znalazl. Dzis postanowilem zrobic mu remont generalny, a bylo wiele do zrobienia.Pierw rozebralem go i przeczyscilem elektronike, po skreceniu wszystko dzialo sprawnie i cichutko. Nastepnie trzeba bylo zabrac sie za malowanie, niesprawny spust pinpointa, urwana klapke na baterie, obluzowany i buczacy przewod cewki do jednostki. Ale chcialem jeszcze przeczyscic jego druga strone, idaca bezposrednio do cewki, zaczalem odkrecac kluczem platikowa srube i .... okazalo sie to zalana jednorazowka :-(Chyba mam juz po sezonie, czemu to nie bylo zalane jakos naokraglo? Po co gwint, ktorego nie wolno odkrecac?Polecilem Rutusa trojce znajomym, bo to bardzo udawana konstrukcja w porownaniu do pozniejszych wersji, teraz bede musial przedwonic aby przypadkiem tego nie odkrecali :-/Moje pytanie brzmi, czy tego juz nie da sie naprawic?
samulb Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Tyle lat używałeś a instrukcji nie przeczytałeś, tam jest wyraźnie napisane, że ten element jest nierozbieralny i odkręcenie grozi zniszczeniem.Dzwoń do Rutusa po nową cewkę, powiedz co i jak to pewnie spory rabat dostaniesz.
predi888 Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Ta nakrętka co ją odkręciłeś służy do kontrowania tej górnej która zaciska się na kablu.Co do naprawienia ... to raczej trzeba nową sondę .
KlemenS Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 Przeczytalem instrukcje na poczatku raz gdy ustawialem wykrywacz, nie pamietam tego ze cos grozilo zniszczeniem... nie zagladalem tez nigdy do tego dzialu bo nie bylo to potrzebne, a dopiero teraz sie dowiedzialem ze nie bylem pierwszy. Z tego co slyszalem, nowe cewki nie podchodza do tego modelu. Chyba zeby wyslac, aby go przeprogramowac ale w tedy juz nie bedzie kultowa ver. 1.0 ;]A mialem jutro jechac na calodniowe wykopki hmm
KlemenS Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 U Ciebie wyglada to duzo lepiej, wszystko jest na zewnatrz. U mnie natomiast ukrecilo sie przy spodzie u podstawy, w przyszlym tyg dostane cienka lutownice i zegarmistrzowska zabawa czeka. Nie ma co od razu pisac nie da sie nie da, skoro nikt nie probowal, bo tak uslyszal przez tel.Wydawalo mi sie ze ktos przynajmniej sprobowal.Po co serwis ma az tyle zarabiac ;-) Dam znac w przyszlym tyg, chyba ze wczesniej pod choinka nowa znajde :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.