Gość Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 Witam...mam pare pytan odnosnie tego odznaczenia....czy kazdy zelazny krzyz ma srodek magnetyczny??czy obwodka jest srebrna,posrebrzana czy moze tylko koloru srebrnego(aluminium?)mam zamiar dołączyc do swojej kolekcji takie odznaczenie,ale przed zakupem wole zapoznac sie troszke z jego budowa,aby uniknac kupna kopi...aha i jeszcze....hehe czym sie roznia krzyze I i II klasy...i czy z I wojny ma takze podobna udowe" do tego z IIWŚ
Gość Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 hmmm czy to tak trudne pytanie...naprawde zalezy mi na odpowiedzi....pozdrawiam
Mathew Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 i rewers. Z I wojny, plus parę informacji :http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=66186&id_forum=0&&sq=krzyż%20żelazny&wi=67392#67392
Gość Napisano 23 Marzec 2004 Napisano 23 Marzec 2004 DZIEKI!ale jeszcze poprosił bym o pare wiadomosci na temat tzwsrodka magnetycznego" czy mozna sie tym sugerowac przy rozpoznawaniu orginalnosci kazdego krzyza...a takze czemu niektore krzyze miały czarno-biała wstęge(mam taki z Iws)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.