Skocz do zawartości

Pulsar

Piastek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, posiada ktoś może Pulsara IV ?
Miałbym pytanie
Mam go pierwszy dzień, więc kupiłem baterie i włożyłem, wszystko elegancko podpięte ale nie działa.
Pomajstrowałem trochę i w końcu pozamieniałem baterie no i zaczął działać ale potencjometr daje ciągły sygnał już jak jest w połowie, wiadomo robiłem to na dworze nie było nic metalowego
I właśnie pytanie, jaka jest granica pokrętła" w Pulsarze
Napisano
Witam, kaseta na baterie w tym wykrywaczy tak już ma ,ja wyginałem blaszki bo kiepsko łączyło... Czasami bateria potrafiła wysunąć się z zasobnika. a jeśli chodzi o tę granicę pokrętła" to tak ma...
Pozdrawiam
Napisano
Sidzok
Wiem bo miałem jabla :D
Tylko w Jablu granica czułości była prawie na końcu pokrętła a w pulsarze granice mam już przy połowie
Może wina baterii bo jedne są jakieś jak wyczerpane a nowe.
Chodziło mi o to gdzie w Pulsarze jest granica czułości :)
Napisano
Nie ważne gdzie jest ta granica, bo to czy będzie na początku, czy w połowie nie zmieni osiągów wykrywacza. Jedziesz do granicy i to maximum:) pozdrawiam
Napisano
Jeszcze jedno pytanie, na filmiku został podstawiony pierścionek a wykrywacz go wykrył, natomiast w moim nie wykrywa nawet jak jest przystawiony do sondy
Jeśli włożę złotą obrączkę między te poprzeczne w sondzie to wtedy zaczyna piszczeć
Wina baterii ? Bo jak przystawiłem zwykły sygnet to tak samo nie wykrywa,
Łuskę z ok. 25 cm a pierścionków nie łapie
Napisano
Albo baterie słabe, albo źle ustawiłeś za mała czułość" Mój PI srebrny pierścionek widzi na 15-20cm (w garażu sprawdzałem) Daj znać co pomogło:)
Napisano
Właśnie wziąłem obrączkę i pierścionek zaręczynowy, oba złote,
jedno wykrywa z mw 15 cm a drugi w ogóle
P.S czułość na max aż słychać lekkie potrzeszczenia
Ale osiągi dobre, takie jak na filmie est osiągów"
Napisano
jedno wykrywa z mw 15 cm a drugi w ogóle" Najwyraźniej widzi ci obrączkę bo jest bardziej masywna, a pierścionek cieniutki to może go nie widzieć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie