zagadank Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 Panie i Panowie poproszę o pomoc, z tym krążkiem mam problem. Przekopałem kilka godzin w Googlach, przeleciałem katalogi Krause, Bitkina, Adrianowa i Monety Rosji 1700-2001" Konros-Inform Petersburg 2006, i nic. Koronacyjne Aleksandra III mają inny krój czcionki, brak im tego wieńca z liści dookoła. Rosyjskie monety od Katarzyny II miały podobny wieniec z liści, koronę i wstążkę na dole wieńca, ale czegoś tak wyglądającego nigdzie nie namierzyłem. Co to za monetka, czy może jakiś stylizowany fals? Może Wy cuś poradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 To ta po prawej (obok pięciomarkówki). Średnica 35 mm. Niestety z tej strony jest starta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 Strona z napisem Koronowany w Moskwie 1883 roku, maja 15". Czyli coś z okolić Cara Aleksandra III, ale co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 Zoom maksymalny jakby to coś pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu82 Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 Jest to żeton a nie moneta ale też fajny fant.Tutaj podobny,porównaj.http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/foto-galeria/moje-znajdy-4380/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 Kryniu dzięki serdeczne - na to nie wpadłem, żeby zastępczych" szukać, ale specjalista ze mnie żaden :-( No to teraz markę trzeba wyglansować...Masz u mnie browar! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zagadank Napisano 2 Listopad 2013 Autor Share Napisano 2 Listopad 2013 I przepraszam za pomyłkę - żeton ma średnicę 25mm a nie 35 - sorka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalyMarcin Napisano 1 Styczeń 2014 Share Napisano 1 Styczeń 2014 odgrzewam temat ponieważ całkiem niedawno wpadło mi podobne cudo , tyle że w postaci medalu/medalionu, jutro postaram wrzucić się jakieś foto. Czy tego typu fanty, jak ten żeton i mój traf to rzadkie trafienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.