Skocz do zawartości

DSK

Zbończyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!

Mam taką prośbę. Chcialbym stworzyc jakas internetowa witrynke lub powazna galerie zwiazaną z Dywizją Strzelców Karpackich (SBKS, 2 Korpus we Włoszech). Dlatego czy moglibyscie podzielic sie swoimi zbiorami (jak ktos posiada oczywiscie), wszystkie zdjecia opatrzone nazwa własciciela (te ktore nie beda sam opatrze) byly by zawieszone z podziekowaniami dla danego usera!!!

Dzieki i prosze potraktujecie to powaznie!!

Jezeli ktos jest zainteresowany odsprzedaza jakis zdjec PSZ, prosze o info!!!! JESTEM ZAINTERESOWAY BARDZO!!! I TYLKO FOTKI!!!
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Fotki, glownie fotki!!!!

Witrynka o hisotrii DSK opatrzona prawdziwymi zdjeciam, wczesniej nie publikowanymi - taki jest plan!!! Oczywiscie prawa autorskie - zachowane!!!! Bede prosil o zgode kazdego z userow!!!
Napisano
ok, jutro wieczorem coś zapodam z tego tematu ( mam cały album po żołnierzu który był w SBSK a potem DSK -kierowca starszy strzelec Lipka Stanisław - rok uro.1904 num.ewid.5-III)
-poz slaw
Napisano
Własnie sie nad tym zastanawialem, dlaczego tak mało osob interesuje sie walkami 3 DSK i SBKS. Drugi korpus ma juz wieksza popularnosc (przez Monte Cassino), ale ogolnie znam kilka osob ktore zbiera pamiatki zwiazane wlasnie z walkami Polaków w Afryce pln.

Ale nic, trzeba zatem szanowny kolego Slaw 100 podtrzymac tradycje tej jednostki na forum O.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie