minelab E-trac pro Napisano 9 Październik 2013 Autor Share Napisano 9 Październik 2013 Witam.Czy spotkaliście się kiedykolwiek z takim groszem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minelab E-trac pro Napisano 9 Październik 2013 Autor Share Napisano 9 Październik 2013 awers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 oco ci chodzi?daj leprze fotki i zapytaj google też chyba ze sie obraziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minelab E-trac pro Napisano 9 Październik 2013 Autor Share Napisano 9 Październik 2013 No jak o co mi chodzi? Srebrny jest więc pytam czy ktoś się spotkał z takim cudakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 ty jesteś srebrny....:P żarcik wytarcia i patyna tak sprawia kiedyś boratynkę srebrną trafiłem..... ale oczywiscie nie była srebrnapodczyść srebro nie ulegnie odczynnikom dla srebra... przekonasz się ale leprze foto i podczyść najpierw i będziesz miał odpowiedzpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minelab E-trac pro Napisano 9 Październik 2013 Autor Share Napisano 9 Październik 2013 Słuchaj Pablo już znalazłem pomoc, gosciu mi odpisał ze może to być grosz klepany na 1/24 talara pruskiego ze słabego stopu srebra, były takie 1811 I.S a ten może byc własnie z tego samego krązka, bądz posrebrzany.Doczyszczę to wstawię zdjecie.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocnymar Napisano 9 Październik 2013 Share Napisano 9 Październik 2013 Mogę powiedzieć że kiedyś licytowałem takowy okaz, cena mnie zwaliła z siedzenia. Na temat owej monety polemizowałem z właścicielem portalu fortresskatalog. Bardzo fajna sprawa do atłasewego zbioru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.