Kolab Napisano 2 Październik 2013 Autor Share Napisano 2 Październik 2013 Jak w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginerus Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 Orginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasabi Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 Wygląda na Brześćhttp://myvimu.com/exhibit/1836517-szelag-litewski-brzesc-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Październik 2013 Share Napisano 17 Październik 2013 Wilno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Październik 2013 Share Napisano 17 Październik 2013 A może nie...czyli problem - jest problem w źródłach.zawieszam to ID... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasabi Napisano 19 Październik 2013 Share Napisano 19 Październik 2013 W 1666 podobnej Pogoni z tarczą i czaprakiem, nie mogę odnaleźć w Wilnie. Prosiłbym o jakieś źródło.Według mnie Brześć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginerus Napisano 19 Październik 2013 Share Napisano 19 Październik 2013 Nie z Brześcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasabi Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 To jest Brześć, proszę przyjrzeć się pogoni.link podałem do szeląga opisanego przez Heniek 151.(jeden z kilku największych autorytetów w boratynkach)Panowie przestańcie zgadywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasabi Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 To jest Brześć, proszę przyjrzeć się pogoni.link podałem do szeląga opisanego przez Heniek 151.(jeden z kilku największych autorytetów w boratynkach)Panowie przestańcie zgadywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 piszemy o tym typiehttp://myvimu.com/exhibit/2688317-boratynka-szelag-litewski-brzesc-8kropkaHKPLkropkapodcięta tarczaderkawg. Cezarego Wolskiegotyp IIBORATYNKI LITEWSKIEminikatalog wydanie II poprawionewystępuje jako Wilnoale zapewne to jest to błądBrześć jest reprezentowany yp II bez kropek"w opisie TYPU II (charakterystycznego dla Brześcia)- HKPL z kropkami i bez kropek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 o tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasabi Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 Czyli jednak autorytet wprowadził zamieszanie.Podważać Pana Cezarego Wolskiego nie zamierzałem. Ale takiej pogoni nie widziałem w żadnej innej mennicy niż Brześć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 24 Październik 2013 Share Napisano 24 Październik 2013 staram się przekazać - że jest to prawdopodobnie błąd tej wersji katalogugdyż typ II jest przypisany do Brześcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.