mmland Napisano 1 Październik 2013 Autor Napisano 1 Październik 2013 Wymiar 2cm na 2,5cm . Wytłoczka z mosiądzu. Jest to najprawdopodobniej orzełek 74 Dolnośląskiego Pułku Piechoty.Może spotkał się ktoś z takim orzełkiem . Podejrzewam że może to być jakiś element odznaki lub czegoś innego ale nie mogę nic znaleźć nic więcej o nim.
hubciu93 Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Ja znawcą nie jestem, jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.Ale to nie będzie 74 Górnośląski Pułk?
mmland Napisano 5 Październik 2013 Autor Napisano 5 Październik 2013 A ja myślę że ten orzełek jest podobny do orzełka z odznaki pułkowej tegoż pułku tylko że na odznace orzełek nie ma korony i został znaleziony w miejcu walk 7DP w skład której wchodził ten Pułk.
Pablo.wpl Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 Być może pochodzi ze sztandaru któregoś z tych Pułków.
mmland Napisano 1 Listopad 2013 Autor Napisano 1 Listopad 2013 Pablo jeżeli by pochodził ze sztandary to miał by być tam jako gwóźdź czy może spotkałeś się z inną formą
w_brew Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 Jest to orzeł śląski, a dokładnie Śląska Cieszyńskiego. Raczej nie ma w nim nic wojskowego. Odznaka dla turysty?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.