MalyMarcin Napisano 14 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Witam, do osądu podaję taką oto moneta, szeląg pruski z 1700r. Nie znalazłem podobnego w necie stąd chciałbym zasięgnąć informacji od specjalistów. Podobne monetki ze wcześniejszych roczników bite były z miedzi, ta wygląda mi na srebro o ile awers : Solid prussiae ducalis widniał prawie identyczny na wcześniejszych o tyle rewersu podobnego nie widziałem. widnieje na nim rzadziej (tak mi się wydaję) spotykana w tamtych czasach 3 arabska. Średnica monety : 15 mm.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftlander Napisano 14 Wrzesień 2013 Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Wygląda podobnie...http://www.ma-shops.de/strueken/item.php5?id=224910 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalyMarcin Napisano 14 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2013 tak to ta moneta, tyle że nadal mało o niej wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.