Irke Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Napisano 12 Wrzesień 2013 Właśnie ukazała się w kioskach nowa seria wydawnicza Biblioteka II wojny światowej". Wspólne przedsięwzięcie wyd. Bellona i DeAgostini. http://bibliotekawojny.pl/?gclid=CN7k1vS8xbkCFcFc3godBB0AagZakupiłem z myślą o moich synach oraz nieukrywam na cenę pierwszych dwóch tomów :-))) Jak wynika z zapowiedzi wydawcy następne pozycje, to te które wcześniej zostały już wydane w ellonie". Teraz zyskały nową, ładną szatę graficzną i są szyte. Niestety wg. mnie jakość papieru przypomina tę z lat PRL. Przez to nieliczne zdjęcia są kiepskiej jakości.Z zapowiedzi na najliższe tomy to m.in.: Wspomnienia żołnierza" czy Drogi cichociemnych".Wydaje się, że jest to seria dla tych którzy zaczynają przygodę"z historią lub dla tych, którzy chcą uzupełnić swoją bibliotekę o pozycje, które zostały dawno wydane.P.S. mam nadzieję, że tym razem moderator nie będzie się czepiał", że promuje jakieś wydawnictwo ;___)))))))
Irke Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Napisano 12 Wrzesień 2013 Dodam jeszcze, że pierwsza z książek przypomina podręcznik do historii i chyba posłuży w ten sposób moim synom.. Ze względu na objętośc tematy są omówione pobieżnie. Taka synteza genezy II wojny i początków kampanii na zachodzie.
Sōji Okita Napisano 12 Wrzesień 2013 Napisano 12 Wrzesień 2013 Podchodziłbym ostrożnie do tej serii. Bellona drukuje bezmyślnie wielokrotnie wznawiane już tytuły. Trzeba strzec się wielu z nich, szczególnie takich które wydawano w serii Historyczne Bitwy czyli Leningrad, Polesie, Hel. Szczególnie Leningrad Dzieszyńskiego to wyjątkowy bubel. Tytuły są dobrane od tak zwanej czapy, bez ładu i składu. Cena książki od tomu nr.5 to 29,99. Zdecydowanie odradzam. Na allegro czy innych portalach, lub w tanich książkach te same tytuły które oferuje ta seria można dostać za małe pieniądze. Więc po co przepłacać ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.