ALL Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Napisano 28 Kwiecień 2004 Witam.Najlepszą wykładnią który wykrywacz jest lepszy czy gorszy, jest możliwośc sprawdzenia wszystkich ich jednocześnie w terenie.Fisher 555 jest jak wiadomo wykrywaczem statycznym,natomiast z seria 12...oraz C-Z sa wykrywaczami dynamicznymi.Więc różnią się elektroniką.Jeśli ktoś zbiera militaria to napewno lepszym jest wykrywacz statyczny, co nie oznacza że odpada poszukiwanie monet w trybie dyskryminacja,ale to wymaga wprawy i nauczenia się pracy tym sprzętem.Dla szukających tylko monet zdecydowanie polecam wykrywacz dynamiczny.W sprzęcie z górnej pólki w elektronice stosowane są Filtry których charakterystyka pozwala na bardziej zawansowaną selekcje fantów, choć i z tym też różnie bywa.Napewno wielu uzna mnie za dziwaka ,ale ja tam kopie wszystko po 10 godzinach dziennie siedzenia za biórkiem jest to napewno odskocznia. I nie raz i nie dwa wyciągałem fanty których można tylko pozazdrościć.Tam gdzie inni uciekają bo dużo śmieci ja wchodzę z wykrywką. I wśród odłamków, kapsli i innego śmiecia czsem wyciągam coś konkretnego.Lubisz kopać to kop tak też można,ale jak ktoś nie lubi to po co używa wykrywacza i po co wogóle szuka przecież są targi staroci. POZDRAWIAM ALL
meczete Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 No właśnie, ja też często kopię co się da, ale poza miastem. Jeśli w obrębie mojego miasta, to nie da rady - JEDEN WIELKI ŚMIETNIK. Mieszkam w Bornem Sulinowie - była baza wojsk radzieckich, wcześniej niemieckich - teraz cywilne. Rzeczy i fantów jest tu do bólu. bez rozróżniania itp. nie wychodź... Może ktoś ma możliwość sprawdzić w terenie kilka różnych wykrywaczy? Ja sprawdzałem swojego 555" z Dukat"-em chyba jeszcze pierwszy. Koleś kupił go trzy czy cztery lata temu za 6 baniek. Porażka !!! Nawet połowy-połowy nie wykrywa tego co mój! Impulsówka jabela też lepsze znacznie osiągi ma od niego. A dyskryminacja - to raczej jest wyraz a nie faktyczna opcja... Ale gostek chodzi z tym na złom, więc mu to pasi. Może ktoś zrobi jakieś testy porównawcze? Ja też spróbuję. Na razie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.