pavelr3 Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 pieczęć wygląda na dwugłowego orła albo to moje złudzenie
pavelr3 Napisano 9 Wrzesień 2013 Autor Napisano 9 Wrzesień 2013 proszę o jakąkolwiek informację na w/w fantów
szrek64 Napisano 16 Luty 2015 Napisano 16 Luty 2015 Dziś znalazłem identyczny guzik z CK, czy można o nim cokolwiek powiedzieć ? Mój znaleziony pod Wrocławiem.
ylooC Napisano 17 Luty 2015 Napisano 17 Luty 2015 Drugi guzik, wygląda na rosyjski cywilny z sygnaturą Л" a nie V.Ale co to za sygnatura nie powiem Ci.
Rosforek Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Co do guzika z monogramem CKKiedyś napisałbym: Najprawdopodobniej guzik z inicjałami osoby prywatnej (jakiegoś biedniejszego szlachcica?). Raczej nie była to osoba zamożna. Ale ostatnim czasem widzę więcej guzików wykonanych podobnie jak ten tutaj- identyczny krój liter, budowa, przetłoczenie z brzegu, czy uszko. Być może trzeba szukać w kierunku wojskowym lub jakiś organizacji. Pozostaje tylko gromadzić informację o podobnych guzikach i szukać odpowiedzi na zagadkę.Jeżeli możecie to podajcie lokalizację swoich guzików. Dotychczasowe znane mi guziki wyszły z terenu Dolnego Śląska (na forum PS widziałem dwa):- w pobliżu Polkowic- spod ŚcinawyPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 22:52 17-02-2015
szrek64 Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Mój wyszedł w Kiełczowie pod Wrocławiem, na tym samym polu wyszedł też guzik z czasów Napoleona III. Dziś idę znów badać teren, może jeszcze coś wyjdzie.
cortes Napisano 29 Marzec 2015 Napisano 29 Marzec 2015 dołączam się do tematu mój guzik ck wyszedł w Krapkowicach opolskie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.