soprano_op Napisano 3 Wrzesień 2013 Autor Napisano 3 Wrzesień 2013 Witam!Mam pytanie do szanownego grona.Wybieram się na kilka miesięcy do Kanady i nie wiem czy łażenie" z wykrywką jest tam legalne i czy nie będzie problemów na lotnisku jak wcisnę ją w bagaż główny.Jeżeli posiadacie takową wiedzę,proszę o informację.W sieci nie znalazłem nic konkretnego.Pozdrawiam!
torba5 Napisano 3 Wrzesień 2013 Napisano 3 Wrzesień 2013 zapytaj bezpośrednio u źródłahttp://www.treasurenet.com/forums/forum.php
Boer Napisano 3 Wrzesień 2013 Napisano 3 Wrzesień 2013 Nie wiem co poza plażami można przeczesywać tutaj wykrywką, na pewno nie miejsca dawnych bitew, choć te ostatnio miały miejsce prawie 200 lat temu.Wszystkie takie są traktowane jako miejsca pamięci, jest pomnik i tablica info o tym co sie w danym miejscu działo, poza tym są rangers którzy takie miejsca mają pod opieką i raczej nic miłego delikwenta czeszącego" teren spotkać nie może.
soprano_op Napisano 4 Wrzesień 2013 Autor Napisano 4 Wrzesień 2013 Dzięki wielkie!pozostaje kwestia przewozu sprzętu.Można go przewieźć do Kanady?Słyszałem,że najlepiej mieć dowód zakupu i twierdzić,że to prezent.To tak żeby uniknąć pytań.Pozdrawiam!
Boer Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 A kolega w jakie rejony Kanady się udaje, jeśli to nie tajemnica?.Nie wiem na jakich zasadach można wwiezć lub wywiezć, ale pomysł z prezentem jest ok.
sonicsquad Napisano 7 Wrzesień 2013 Napisano 7 Wrzesień 2013 Z forum kolegi torba5:\\http://www.treasurenet.com/forums/relic-hunting/78819-laws-pertaining-metal-detecting-use-criminal-code-canada.htmlMoże być ciekawie...
soprano_op Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Napisano 7 Wrzesień 2013 Witam!kolego sonicsquad udaje się do Edmonton i okolic.Mam tam rodzinę i jadę odpocząć.Rodzina ma tam hodowlę bydła i kilkaset hektarów do zwiedzania" stąd moje pytanie o wykrywkę.Pozdrawiam!
soprano_op Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Napisano 7 Wrzesień 2013 Kolego Boer oczywiście.Wczesna pora,percepcja jeszcze nie ta ;-)
sonicsquad Napisano 7 Wrzesień 2013 Napisano 7 Wrzesień 2013 http://www.emdc.ca/Pytać lepiej u źródeł ;)
sonicsquad Napisano 7 Wrzesień 2013 Napisano 7 Wrzesień 2013 Oficjalne zdjęcia, sponsorzy.... Ehhhhh... inny świat...
Boer Napisano 7 Wrzesień 2013 Napisano 7 Wrzesień 2013 Sonic,co prowincja to inne regulacje,widać że w Albercie mają większy luz niż w Ontario.
soprano_op Napisano 8 Wrzesień 2013 Autor Napisano 8 Wrzesień 2013 Witam!Dziękuje bardzo za pomoc.A co do innego świata to fakt,pod każdym względem,państwo dla ludzi,uprzejmość i pomoc na każdym kroku etc.Już dawno bym tam siedział na stałe,tylko co poradzić,jak zagraniczne mi szkodzi,mam polski organizm i kocham ten NASZ!bajzel.Pozdrawiam serdecznie!
soprano_op Napisano 2 Listopad 2013 Autor Napisano 2 Listopad 2013 Witam!Pozdrowienia z Kanady i lekko zmarzniętego Edmonton.Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące poszukiwań na tych terenach to z chęcią odpowiem.Jedno wiem,chcę do domu!!!Już mi się śnią po nocach nasze boratynki,grosze ,łuski etc.Ogólnie, nudny kraj nudnych ludzi.Jedyne co im się udało to ten ich canadian dream oparty na ich dolarach,poza tym bryndza,no ale co komu do szczęścia potrzeba.Pozdrawiam!W razie pytań zapraszam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.