Skocz do zawartości

Wskazania euroace

mikah

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
wczoraj nakopałem się jak głupi- a wszystko przez dziwne (?) wskazania euroace.
W trybie all był mocny sygnał w środku skali. Czułość na 3/4. Głębokość pokazało 20cm. Namierzyłem pinpointem centrum i kopie dziure. Po wykopaniu dołka 30 cm przy omiataniu na powierzchni sygnał znikł...
Oczywiście wykopana kupa ziemi też sie nie odzywała. A sonda poniżej poziomu, w dołku, w trybie pinpoint piszczała jak głupia pokazując tym razem głębokośc +20. Wymięklem i zakopałem dołek...
Myślę że to było jakieś większe żelaztwo. Czy takie zanikanie sygnału po rozkopaniu ziemi to normalne zachowanie garrettow?
Nie mam jeszcze własnych obserwacji- to pierwsza wykrywka i macham nim od pół roku.
Napisano
Dzisiaj znowu zaobserwowałem wariacje ze wskazywaniem głębokości. Pierwotnie wskazuje 5-10cm, po rozkopaniu pokazuje juz 20 albo +20.
I znowu odpuściłem, Ale następnym razem nie poddam się tak łatwo :)
Napisano
moglo byc male ,pordzewiale kolko ze stali. Jak lezalo w gruncie poziomo piszczala sygnalizowala kolorek, jak wykopales i lezalo pod skosem do cewki to mogl odrzucic uklad dyskryminacji i dlatego nie bylo sygnalu
Napisano
No właśnie brak mojego uporu (a może bardziej usilna chęć wygrzebania czegoś konkretnego, a nie coraz głębszego dołka) nie pozwolił na wyjaśnienie o co chodzi z tym wskazaniem. Ale powoli ochłaniam sie z gorączki pierwszych poszukiwań i w następnych poświęcę więcej czasu na poznanie maszynki i będę kopał aż do skutku. Myślę jednak, że to nie duszki, ale coś konkretnego i głęboko.
Na marginesie- euroace są naprawdę głębokie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie