rev66 Napisano 29 Sierpień 2013 Autor Napisano 29 Sierpień 2013 Witam Jak w tytule wątku - interesują mnie optymalne ustawienia dla tego wykrywacza. W załączonej instrukcji wszystko jest podane pobieżnie... Sęk w tym że podane przez producenta osiągi (głębokości) znacząco odbiegają od rzeczywistości... może to wina niewłaściwych ustawień.Mam jeszcze pytanie odnośnie pokrętła Grunt jaki ma konkretnie wpływ na osiągi tego wykrywacza?P.s. Interesują mnie ustawienia w obu trybach dyn. i stat.
Piotr.Poszukiwacz Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 Hej, obejrzyj prezentację Prospectora 2, są tam podane optymalne ustawienia i jak regulować Grunt.http://www.youtube.com/watch?v=m1iNLsfa-uk
armand Napisano 31 Sierpień 2013 Napisano 31 Sierpień 2013 Podane zasięgi są określone dla pracy statycznej, z wyłączoną dyskryminacją, w powietrzu. Nie podaję zasięgów w gruncie z uwagi na różnice w zasięgach jakie może powodować różny rodzaj gruntu. Poza tym zasięgi w powietrzu są szybko sprawdzalne, w przeciwieństwie do zasięgów w gruncie.Istnieją opinie, że zasięgi w powietrzu nie są miarodajne. Uważam, że należy je traktować orientacyjnie, bez wchodzenia w naukową analizę zjawiska. Przypominam, że jako nieliczna firma na świecie w ogóle podaję zasięgi wykrywaczy.Spotykam się również z prośbą o wykonie testów wykrywaczy np. na YT. Uważam jednak, że testy to domena użytkowników sprzętu, a nie producenta.Spotykam się często z prośbą o podawanie konkretnych ustawień na militarkę i na monety. Nie podaję takich ustawień. Uważam, że każdy użytkownik sprzętu powinien zapoznać się z instrukcją obsługi i powinien ZROZUMIEĆ działanie wykrywacza. Jeżeli zrozumie jego działanie to ustawi sobie najbardziej optymalne tryby jego działania w stosunku do potrzeb. Jestem przeciwnikiem bezmyślnego używania wykrywacza.Pod telefonem 512 138 545 w godzinach pracy firmy można uzyskać poradę jak obsługiwać wykrywacz, ale nie jak go bezmyślnie ustawiać.Zrozumienie działania np. Prospectora 2 czy Dominatora 2 umożliwi obsługę w przyszłości każdego wykrywacza, nawet bardzo zaawansowanego.
armand Napisano 31 Sierpień 2013 Napisano 31 Sierpień 2013 Dla ułatwienia ustawienia pokręteł, np w Prospectorze 2 na skali pokrętła stosujemy zaznaczenia sugerowanego ustawienia poszczególnego pokrętła.Dla osób, które nie chcą wdrażać się w zawiłości ustawienia pokręteł zaprojektowaliśmy wykrywacz Armand Automatic, w którym jednym pokrętłem wybiera się jedną z czterech opcji pracy wykrywacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.