dan.iel Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 Czołem Waszmościom.Monetka (?) owa wyszła dziś na łące w okolicach Gorzowa Wlkp.Raczej nie srebrna. Wielkość ok.24 mm.Dokładniejsze foto dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan.iel Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 awers? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan.iel Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 awers po obróbce graficznej (1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan.iel Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 awers po obróbce graficznej (2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan.iel Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 rewers z ledwo widocznym orłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan.iel Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2013 rewers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dan.iel Napisano 7 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2013 Podbijam wątek. Poszperałem w sieci i zdaje mi się,że owa moneta może nosić nazwe KREUZER, a wybita mogła zostać w latach 20-tych XVII wieku. Czy ktoś może to zweryfikować, albo poprzeć skanem/zdjęciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.