XaXers Napisano 20 Lipiec 2013 Autor Napisano 20 Lipiec 2013 Witam. Mam pytanie jaka cewka nada się do tego modelu wykrywacza?
SirRaf Napisano 22 Lipiec 2013 Napisano 22 Lipiec 2013 dziwnie postawione pytanie?? ale może pomogę do tej serii występuje 3 rodzaje firmowych cewek fishera 4 8" i 10 wszystkie koncentryczne, u nas dostępne chyba tylko w sklepie w., 10" bo takową miałem z wykrywaczem jest najgłębsza, wykrywacz jako typowy analog, wiec i tak wszystkiego trzeba sie uczyć na słuch. poszukaj moich tematów na tym forum bo pisałem gdzieś o tym modelu. zdrów
pterodaktyl Napisano 25 Lipiec 2013 Napisano 25 Lipiec 2013 Sonda 10 jest za ciężka , jest 2% lepsza (nie warto) , za to skutecznie "psuje ergonomię (wyważenie). Po prostu ciągnie i męczy nadgarstek (po 1 h ręka "płonie). Rada. Na "kolorową drobnicę (monety , biżuteria) i na "kolorową militarkę " styka" sonda 8 (20 cm). Większa sonda Quiksilver 10" nie jest bardziej czuła na drobnicę. Większa zbiera" więcej gruntu , a sygnał od gruntu im większy , tym mniej pewne VDI.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.