kakaru Napisano 15 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2013 Jak ogarnąć klamerkę aby wyglądała przyzwoicie? jakieś metody? moja pierwsza klamra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilŚwieżak Napisano 15 Lipiec 2013 Share Napisano 15 Lipiec 2013 wymyć wodą z mydłem i przetrzeć np. olejkiem do broni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaru Napisano 15 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2013 była już myta, jej stan mnie poporstu nie zadowala;) myślałem o elektrolizie, albo długotrwałym moczeniu w oliwie... ale wole podpytać specjalistów od klamerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakaru Napisano 18 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2013 Panowie, nikt nic nie doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Zależy do jakiego stanu chcesz ją doprowadzić. Możesz użyć waty stalowej lub twardej strony gąbki kuchennej zamoczonej w jakimś oleju (nie polecam organicznych) i szorowanko z wyczuciem. Tym sposobem usuniesz luźniejsze produkty korozji i bród a klamra nabierze ciemniejszego koloru. Jak chcesz do gołego" ją wyczyścić to szczoteczka mosiężna albo elektroliza. Ale zanim się za nią zabierzesz to polecam przetestować różne metody czyszczenia na mniej ciekawych przedmiotach w podobnym stanie zachowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.