shinki Napisano 11 Lipiec 2013 Autor Napisano 11 Lipiec 2013 Hejka zlokalizowałem ciekawą pieczęć na dolnym śląsku może bardziej doświadczeni koledzy pomogą w identyfikacji , widać herb i napisy w języku łacińskim
belerefont Napisano 9 Sierpień 2013 Napisano 9 Sierpień 2013 Witam. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji znaleziska. Średnica ok 40mm, ok 1mm grubości.
kopijnik2 Napisano 9 Sierpień 2013 Napisano 9 Sierpień 2013 http://wkregusakrum.blogspot.com/search/label/%C5%9Bw.%20Jan%20Nepomucen
konik polny Napisano 10 Sierpień 2013 Napisano 10 Sierpień 2013 witam , co do pieczęci -jeśli wzrok mnie nie myli ... to widać hełm na górze -być może pieczęć książęca ale doszukanie się jakichkolwiek informacji pozostawiam Tobie , dużo jest herbów z hełmami może to będzie pomocna podpowiedź przeglądałem kiedyś strony , herbów jest kilka tysięcy .....szukaj herby książęce Pozdrawiam
belerefont Napisano 10 Sierpień 2013 Napisano 10 Sierpień 2013 Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.