Listopadowy Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Napisano 30 Czerwiec 2013 Niestety nie mam aparatu póki co więc zdjęcie jedynie aparatem. Orzełek nie ma korony, chociaż na zdjęciu jakby ją widać. To co wygląda na koronę to przetarta emalia w tym miejscu. Korony niestety tam nie ma:( Sygnet znaleziony w dołku z łuskami. Przebijającymi mocno stalą. Bez sygnatur przy spłonkach (bez jakichkolwiek sygnatur).Punca: główka kobiety i dwie litery: SDKontekst lasu pod Warszawą. Przewaga 1944 r. i ciszy plus stosy opakowań po prezerwatywach...Podejrzewam, że to kantynówka LWP a łuski to pewnie kałasznikow, ale zupełnie się nie znam. Nie wiem czy tam było jakieś wojsko po wojnie, ale nie chcąc naciągac ID-u - zakładam, że jakieś mogło być.Wiem też, że godło to chociaż zatwierdzone później było używane od 1944 r. Tarczę z przecięciem na skos pomiędzy białym i czerwonym znalazłem na jednym sygnecie pułkowym z IIRP.Nie mam pojęcia co to jest. Kolega, którego cenie jako IDownika napisał mi mailowo tak: rudno powiedziecorzeł na wzór przedwojennegowczesne totoo ile nie bylo tam korony i nie odpadła z emaliąto moze byc sygnet z II RP albo `44 - 52"Proszę o ID i przepraszam za zdjęcia aparatem z komórki.
Listopadowy Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Napisano 1 Lipiec 2013 Dziękuję.Łuski z sygnetem w dołku były od Mosina raczej.Wstawiam lepsze zdjęcia. Zwłaszcza jeśli chodzi o puncę.
uve1985 Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 http://www.agraart.pl/silver/index.php?page=1&city=66&cnt=169Tu znajdziesz info o puncy. Pozdro
Listopadowy Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Napisano 1 Lipiec 2013 Dzięki!nak próby srebra ,,3” 1922-1939 (a praktycznie do 1963 r.)"
Listopadowy Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Napisano 1 Lipiec 2013 Mój ma chyba jednak koronę uciętą. Tu znalazłem niemal identyczny: https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/img_1988_copy1.jpgJak myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.