Skocz do zawartości

Fisher F2, Garret Ace 250 czy White's Coinmaster

Sibull

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć Koledzy. Zaczynam właśnie swoją przygodę z wykrywaczem. Potrzebuję porady co do sprzętu nastawionego na drobne znaleziska. Na stronce V....g są 3 piszczałki w moim przedziale cenowym +- 800zł Fisher F2, Garret Ace 250 i White's Coinmaster. Jak pisałem wyżej dopiero zaczynam więc weźcie to pod uwagę Co powinienem wybrać według Was? Czy może jeszcze jakiś inny sprzęt w tej cenie? Z góry dzięki za poradę.
Napisano
Witaj kolego.
Bardzo wielu ludzi miało ten sam dylemat. Ja też. Wszystkie z wymienionych wykrywaczy na początek przygody są wpożądku.
Należą do monetkowców czyli najlepiej sprawdzają sie do szukania monet, odznak drobnego koloru itd.
Oczywiście militarkę też nimi znajdziesz tylko o wiele płycej niż osławionym ,,HS-3 Smętek,,
Ja wybrałem na początek ACE 250 i śmigam z nim do tej pory. Jestem zadowolony, kolega marekboss2102 jest zadowolony z F2.
Wybór należy do ciebie. Ale pamietaj najbardziej liczy się dobra miejscówka dalej ucho poszukiwacza i na końcu sprzęt.
Życzę udanego wyboru i ciekawych fantów.
Napisano
Sibull na początek uwierz mi nie ma co szaleć z kasa kup sobie ACE 150 ja do dziś mam w swojej stajni dwie sztuki i są nie zawodne a to ze nie maja poin.. to mi nie przeszkadza jak coś jest w ziemi to kanarek to wyniucha uwierz ze warto :) F2 jest dobra ale pod liniami nie pochodzisz na max czułości będzie wył tak ze szkoda gadać i trocghe za dożo za niego sobie życzą nie warto moim zdaniem ! coina nie miałem dłuższy czas w reku niż ze 3 h i dlatego się nie wypowiem zapowiadał się ciekawie tylko mi jedno tonowość przeszkadzała :)

pozdrawiam
jan-80
Napisano
Zalety F2 ;
lekki i dobrze wyważony,
numeryczna identyfikacja,
możliwość zmiany cewek,
duży czytelny wyświetlacz,
cena zakupu używki (taniej niż ace250).
Napisano
Wady F2:
-Często się wzbudza ( co może wyprowadzić z równowagi)
-Dość delikatny kabel od cewki
-ciężka elektronika wraz z bateriami!

Ps. Kolega adamtyc zapomniał wymienić wad ! A każdy wie ze nie ma wykrywacza bez wad !

pozdrawiam
Napisano
Mój jest stabilny nawet na max czułości. Ciężka elektronika- dobre sobie ... do czego to kolega porównał do telefonu komórkowego czy smartfona. F2 to wykrywacz ,a nie narzędzie ogrodowe i tak należy go użytkować to przewodowi nic się nie stanie. W wielu przypadkach każdy ma pretensje że wykrywacz się wzbudza, a przyczyną może być ;
luźny kabel,
buty z metalowymi elementami,
telefon komórkowy,
saperka,
zakłócenia EMC,
wadliwe zasilanie.
Napisano
Witam
Dwa lata miałem White's Coinmaster i nic. Jedyne to pękł podłokietnik. Żadnych problemów telefon też nie robił zakłóceń.Ale i tak nosiłem po przeciwnej stronie wykrywacza.
Jedyny minus to brak trój drożnego systemu dźwiękowego. Weź wersie Pro,albo Ace 250, który ma te system. Nie będziesz musiał patrzeć na wyświetlacz cały czas.

Jeśli masz kasę na nowy to pomyśl o używce z wyższej półki np.
jakiś White's .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie