koziarzumyslu Napisano 26 Czerwiec 2013 Autor Napisano 26 Czerwiec 2013 Witam ,jestem nowym poszukiwaczem wszystkiego co pod ziemią , moim pierwszym nabytkiem jest fisher f.2.będąc na wakacjach udałem się na hel .Czytałem gdzieś na forum ze hel cały przekopany , i nic już nie ma . Poznałem tam przypadkiem pewnego historyka , który potwierdził ze na helu same doły pozostały ,jednak wskazał mi miejsce gdzie dużo pozostało i stosunkowo mało dołów . Pojechałem tam ,i wykrywaczowi nie zamykała się gęba , od stali ( odłamków ). Jednak pierwszym znaleziskiem był guzik wermahtu o sygnaturze G.W. część lornetki dienstglas 7*50,łuska sygnałowa , i dwie łuski( chyba od jakiegoś karabinu ) ,jedna ze spłonką , kompletnie rozerwane jak by ktoś trafił w magazyn broni. dwie maski p,g niemieckie , ale nie nadające się do użytku . Głowice od jakiegoś pocisku jeszcze jakiś chyba trotyl w niej był,ale tego się nie czepiłem. Powiem niezła jazda wciąga .
Jeremi000 Napisano 28 Czerwiec 2013 Napisano 28 Czerwiec 2013 ja na hel jadę koło sierpnia i zobaczymy czy coś się znajdzie ,tylko nie wykop wszystkiego ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.