zaara Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 Witam, mam problem z x-terrą 70, mianowicie po włączeniu działa przez chwilę normalnie a potem wyświetla się komunikat :CU a potem CE. Co się mogło stać i jak to naprawić?Bardzo proszę o pomoc!!!
KrisssK Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 CU - Coil Unplugged - Cewka niepodłączona.CE - Coil Error - Błąd komunikacji sondy z elektronika.Sprawdź na innej sondzie aby wyeliminować ewentualny problem z elektroniką.Czy kabel.wtyczka sondy nie posiada gdzieś widocznych uszkodzeń? Sprawdź szczególnie wejście do sondy (zaraz nad odgiętką) i przy samej wtyczce. Czy poruszanie kablem w tych miejscach coś zmienia?
zaara Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 Kabel przy wtyczce już przycięłam 2 cm niżej i przylutowałam, no chyba że na dole coś przy cewce jest nie tak, muszę to sprawdzić .Dzięki!
zaara Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Napisano 16 Czerwiec 2013 Ha ha ha naprawiłam !!!! Urwały się dwa kabelki przy elektronice .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.