Mauser1918 Napisano 3 Czerwiec 2013 Autor Napisano 3 Czerwiec 2013 Witam wyskoczył mi taki guziczek. Co to jest za guzik? Z góry dziekuje za informacje.
Mauser1918 Napisano 3 Czerwiec 2013 Autor Napisano 3 Czerwiec 2013 Dostałem od znajomego taki Kubek Pruski. Obstawiam I połowę XIX wieku. Mógł on należeć do kogos ważnego? czy poprostu był to kubek oficerski?
Rosforek Napisano 3 Czerwiec 2013 Napisano 3 Czerwiec 2013 Guzik cywilny/ozdobny, tłoczony z II połowy XIX w. (raczej końcówka)/XX w. Zainteresowanie antycznym światem, zwłaszcza po odkryciach H. Schliemanna i innych.Co do drugiego przedmiotu. Jak on ma się do tego działu? Zobacz:Umownie w tym dziale zamieszczamy:- Medale (wojskowe, cywilne, pamiątkowe itp.)- Dewocjonalia (medaliki i krzyżyki - religijne)- Guziki (wszelkiej maści - wojskowe,cywilne, bez wyjątków)- Pieczęci (tłoczki pieczętne i stemple)- Plomby (wszelkiego rodzaju, bez względu na materiał wykonania)."http://odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-medale-guziki-pieczecie-i-inne-,658082.html#658082Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 23:31 03-06-2013
Mauser1918 Napisano 4 Czerwiec 2013 Autor Napisano 4 Czerwiec 2013 Rozumiem wybacz zagalopowałem się z tym kubkiem. Wystawiłem juz w poprawwnym dziale kubek do identyfikacji
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.