Skocz do zawartości

Garrett at pro

kakaru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie, jak w temacie, mój nowy nabytek. Chodzę z X-terra 705 ale ostatnio zakupiłem też at pro. Moje pytanie do posiadaczy at pro. Ogólnie, to chciałbym zaczerpnąć jakiś porad odnośnie sprzętu. Tj. ustawienia najlepsze ( chodzę na pro-zero) głównie chodzi mi o dźwięki jakie kopać, a jakie omijać. X-terra mam już opanowaną z dźwiękami, ale przy at pro, nie mam pojęcia co wyciągać z ziemi. Jedna zasada jaka była w X-terra to że sygnał musi być stabilny, w tym przypadku at pro chyba też. Może ktoś by się pochwalił, jakie sygnały warto kopać, co pod jakimi numerami wyskakuję itd. będę bardzo wdzięczny. Jeśli temat już był to przepraszam za powielanie
Napisano
jeśli ktoś ma bogate doświadczenia i chciałby się podzielić... może nawet konkretnie jakie monetki, jakie numerki, oraz jakie fanty pod jakimi numerkami;) będę wdzięczny. Pozdrawiam
Napisano
at pro jest banalnie prosty, ale niestety nie za głęboki

1.baterie zawsze na full
2.można spokojnie chodzić na full sensivity, ale wczesniej przytrzymać 5 s przycisk power, potem powrócić na full czułości, każda kreska to jakieś 3 cm głębokości w eksploracji
3.Ja ustawiam na coins, bo szukam kolorku
4.Tylko pewne pdwójne sygnały są warte uwagi, chyba, że gł 20/25 cm, co wskazuje wyświetlacz

wskazania
48-52 ołów, plomby, folia alu, mogą być także małe, cienkie przedmioty z lepszych kruszców, np boratynki
55-cynk, (np guzik cynkowy)
60-66 łuski mosiężne od pepeszki
66-72 łuski większe, np od mausera,
69-78 monetki, sredniej wielkości, małe odłamki miedziane
79-88 większe monetki, kapsle aluminiowe polmos, najczęściej odłamki miedziane-im grubsze tym wskazanie wyższe
90-99 duże i bardzo duże rzeczy z koloru, często także zardzewiała stal

nie kopie wskazań poniżej 50

niestety zasięg w terenie nie poraża

pozdrawiam serdecznie
Napisano
nikt nie chce się podzielić wskazaniami przyrządów? szkoda... mogę w zamian opisać X-terre 705, jeśli kogoś interesuje.
Napisano
nie mogę nic znaleźć ciekawego, jakbyś wkleił link jak wpadnie CI w ręce przez przypadek;-) wiem że to kwestia chodzenia miesiąca ze sprzętem, ale może ktoś jakieś cenne porady sprzeda
Napisano
Witam!

Nie jestem pieniaczem po prostu reaguje na nie dokonca prawdziwe informację które wprowadzają w błąd to chyba nie jest pieniactwo .

Kolega w poście który zanegowałem napisał,iż cyt. :
nie kopie wskazań poniżej 50" co dla doświadczonych użytkowników jest nie do przyjęcia i wieje amatorszczyzną . Jeśli ktoś udziela takich porad to dla mnie jest nie do konca wiarygodny .
Myślę że pisanie więcej na ten temat mija się z celem .
Pozdrawiam.
Napisano
Mario masz rację.Ja często kopię nawet sygnały ze zgrzytem i okazuje sie to celne trafienie.Poniżej 50 wychodzą mi kule od kartacza i np kc,który daje sygnał w granicach 36.
Napisano
Każdy ma swoje preferenecje przecież,
Kul od kartaczy wykopałem jakieś 5 kg, dlatego nie kopie poniżej 50, chodzę szybko i niedokładnie, przekłada się to jednak na ilość kopanych sygnałów szukam takich 70-80

Tak zgadzam się, że mogę pomijać przedmioty, głębiej zakopane
ale to mój wybór

pozdrawiam
Napisano
Dzięki takim osobom jak fryderykhops ja mam mam potem przyjemność kopać to co pominął(takie moje preferencje).Pozdrawiam wszystkich kopiących powyżej 50 i szybko chodzących
Napisano
dla przykładu cienkie sreberka (półtoraki) do 5 cm wskazanie 42, głębiej niż 10 cm nawet na 20 i mniej także nie zdziw się że coś pominołeś, wszystko kwestia obycia ze sprzętem ...
Napisano
no to mnie zaintrygowałeś, choć łańcuszek srebrny bzyczał rzeczywiście na 45

a może by każdy napisał ku nauce dla pytającego i dla nas,
co kopie - tj. na jakim wskazaniu (numerku)
  • 3 months later...
Napisano
też zauważyłem że kilka ciekawych malutkich i cieniutkich sreberek wyskoczyło przy 45, ale żeby kopać 20... to przecież cały bałagan wszystkich śmieci, gwoździ, pinesek itp leży. Boję się schodzić tak nisko na te numery. Chyba kolego koleś zdradzi tajemnicę jak odróżnić gwoździa od sreberka;) obsluchując się;) wydaje mi się że sprzęt obsłuchałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie