Dykta Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 Oglądałem dzisiaj program o motocyklach na TVN Turbo, gdzie zaprezentowano Junaka Saharę!!! Motocykl ten powstał na bazie Junaka Millenium i ma stanowić wyposażenie armii irackiej. Brat mi przeszkodził, ale słyszałem coś o Bumarze.No cóż, teraz nawet najzagorzalsi zwolennicy nazywania Saharami tylko BMW i Zundappy (niektórzy nawet pomijają piękna DKW NZ350-1) będą musieli pogodzić się z faktem, że do tego grona dołączył wynalazek koreańskiej myśli technicznej pod polską nazwą przeznaczony na irackie pustkowia:)Ale jazda:))))
Romel79 Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 hehehehejunak milenium sahara?! , kto to mógł coś takiego wymyśleć , ten motocykl przecież nie nadaje się dla armi !Powinien ktoś się w głowe dobrze puknąćpzdr Romel
Dykta Napisano 20 Marzec 2004 Autor Napisano 20 Marzec 2004 Kto wie? Może kiedyś taki Junak Millenium ,,Sahara'' zdobędzie uznanie kolekcjonerskie nie mniejsze niż BMW czy Zundapp? HAHAHA!!! Koreański wymysł na równi z niemiecką techniką:) Mam nadzieję że nie doczekam takich czasów.Chociaż jak wiadomo, za jakieś 60 lat faktycznie może tak być, tyle że BMW i Zundappy będą czymś nieziemskim dla przeciętnego motocyklisty, czymś nadprzyrodzonym. Junak natomiast będzie traktowany tak jak obecnie beemki i cymbały (bez podtekstu obraźliwego). I co Wy na to?
Romel79 Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 Stare BMKi i Zindappy napewno przeżyją te wspułczesne kosiarki" bo dzisiejsze motocykle z dalekiego wschodu są przewidziane na conajwyżej 10 letnią eksploatacje, a tamte były tak robione aby były praktycznie niezniszczalne . Za 20 lat ludzie będą jeździć saharami a japończyki , koreańczyki itp. będą stały jako stacjonarne eksponaty w muzeum .
Cyrograf15 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Japończyk zadbany jest niezniszczalny!!!Znam pojazdy z lat 70 i przebiegiem ponad 250 000 km jak na razie bez remontu w ciągłej eksplatacji. A koreński Junak dla wojsk irackich to genialny pomysł na rozbrojenie. :)Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.