Skocz do zawartości

Nowa ,,Sahara''

Dykta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oglądałem dzisiaj program o motocyklach na TVN Turbo, gdzie zaprezentowano Junaka Saharę!!! Motocykl ten powstał na bazie Junaka Millenium i ma stanowić wyposażenie armii irackiej. Brat mi przeszkodził, ale słyszałem coś o Bumarze.
No cóż, teraz nawet najzagorzalsi zwolennicy nazywania Saharami tylko BMW i Zundappy (niektórzy nawet pomijają piękna DKW NZ350-1) będą musieli pogodzić się z faktem, że do tego grona dołączył wynalazek koreańskiej myśli technicznej pod polską nazwą przeznaczony na irackie pustkowia:)
Ale jazda:))))
Napisano
hehehehe
junak milenium sahara?! , kto to mógł coś takiego wymyśleć , ten motocykl przecież nie nadaje się dla armi !
Powinien ktoś się w głowe dobrze puknąć
pzdr Romel
Napisano
Kto wie? Może kiedyś taki Junak Millenium ,,Sahara'' zdobędzie uznanie kolekcjonerskie nie mniejsze niż BMW czy Zundapp? HAHAHA!!! Koreański wymysł na równi z niemiecką techniką:) Mam nadzieję że nie doczekam takich czasów.
Chociaż jak wiadomo, za jakieś 60 lat faktycznie może tak być, tyle że BMW i Zundappy będą czymś nieziemskim dla przeciętnego motocyklisty, czymś nadprzyrodzonym. Junak natomiast będzie traktowany tak jak obecnie beemki i cymbały (bez podtekstu obraźliwego).
I co Wy na to?
Napisano
Stare BMKi i Zindappy napewno przeżyją te wspułczesne kosiarki" bo dzisiejsze motocykle z dalekiego wschodu są przewidziane na conajwyżej 10 letnią eksploatacje, a tamte były tak robione aby były praktycznie niezniszczalne . Za 20 lat ludzie będą jeździć saharami a japończyki , koreańczyki itp. będą stały jako stacjonarne eksponaty w muzeum .
Napisano
Japończyk zadbany jest niezniszczalny!!!
Znam pojazdy z lat 70 i przebiegiem ponad 250 000 km jak na razie bez remontu w ciągłej eksplatacji. A koreński Junak dla wojsk irackich to genialny pomysł na rozbrojenie. :)
Wojtek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie