Skocz do zawartości

fisher f2 uszkodzona cewka??

stonson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam kupiłem fisher-a f2 na aukcji pa włączeniu wariuje gdy zmniejsze czułość to samo gdy wytnę iron i foil przestaje ale jak tylko zacznę machać to się wzbudza i daje fałszywe sygnały podobnie jest jak ruszam przewodem od cewki czy to objawy uszkodzonego przewodu
Napisano
witam
czy w pobliżu nie było włączonego drugiego wykrywacza?
sprecyzuj swoją wypowiedź,gdzie go włączałeś? w domu czy na dworze?. W domu może tak być że świruje dużo różnych przedmiotów metalowych itp.

1.spróbuj dobrze przymocować kabel do sztycy,też czasami wykrywki przez to świrują
2.włóż nowe baterie i spróbuj.
3.oczywiście sprawdź kabel oraz sondę,czy nie ma jakichś pęknięć.
4.sprawdź wtyczkę sondy,czy nie jest uszkodzona lub brudna czy też mokra.
przyczyn świrowania może być wiele,a to co podałem to takie podstawowe przyczyny.
pozdrawiam
Napisano
włączałem wykrywacz w lesie innych wykrywaczy nie było przewód był dobrze owinięty wokół sztycy nawet zaraz po włączeniu wykrywacz wskazuje na żelazo po chwili na metal kolorowy bez machania cewką, na sądzie ani na przewodzie nie ma żadnych uszkodzeń jednak jak ruszam kablem to zaczyna wskazywać na różne metale
Napisano
baterie są nowe 2 komplety dopiero go kupiłem na pewnym portalu aukcyjnym chciałem przetestować najpierw włożyłem starsze baterie z drugiego wykrywacza i myślałem że to przez nie jak włożyłem nowe to samo ale w opisie nic nie było że jest uszkodzony dziś pisałem maila do gościa który mi go sprzedał ale jeszcze nic nie odpisał chociaż zapewniał że nie miał z nim żadnych problemów
Napisano
To że baterie kupiłeś nowe wcale nie musi oznaczać że są dobre. Miałem tak w F4 i F2 , pokombinuj z bateriami lub aku.
Napisano
ale co baterie mają do tego że jak dotykam przewodu to wykrywacz się wzbudza a baterii używałem 3 różnych firm (kompletów po 2 szt)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie