epitojatek Napisano 3 Maj 2013 Autor Napisano 3 Maj 2013 Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Napis AW des R.E.M. Krakau 218"
kopijnik2 Napisano 3 Maj 2013 Napisano 3 Maj 2013 ślad bursztynowej komnatyREM Reichsministerium für Wissenschaft, Erziehung und Kunst
epitojatek Napisano 3 Maj 2013 Autor Napisano 3 Maj 2013 Dziękuję. Mam jeszcze pytanie : czy jest to tabliczka np. ze skrzyni czy raczej z drzwi z numerem pokoju
kopijnik2 Napisano 3 Maj 2013 Napisano 3 Maj 2013 na pewno - nie szyldzik drzwiowynr od kluczynr od depozytu
kopijnik2 Napisano 3 Maj 2013 Napisano 3 Maj 2013 myślę - że warto podrążyć tematMoże być to numer zasobua lista zasobów - może być znanaczyli istnieje niewielka szansa - dotknąć dużej Historii
epitojatek Napisano 3 Maj 2013 Autor Napisano 3 Maj 2013 Powiem szczrze,że nie mam pomysłu od czego zacząć, gdzie i czego szukać, może dostanę jakąś wskazówkę. Szukałem w necie, ale nic nie wychodziło.
kopijnik2 Napisano 5 Maj 2013 Napisano 5 Maj 2013 zacznij od muzeum narodowego w Krakowietel -> kto zajmuje się windykacją zrabowanych zbiorówi od słowa do słowa - może wyjdziesz na informację jak był sygnowane zasoby przez Niemcówczy są katalogiitp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.