Skocz do zawartości

pinpointer Sun Ray X1 problem

nox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Ostatnio zakupiłem Sun Ray X1 i mam z nim pewne problemy. Chodzi o to, że podczas wyszukiwania obiektów w już wykopanym dołku po krótkiej chwili zaczyna się wzbudzać i daje sygnały od gleby. Wszędzie gdzie go przyłożę tam jest sygnał. Nie muszę mówić że jest to irytujące. Jako że jest to dla mnie nowy sprzęt może popełniam gdzieś jakiś błąd i robię coś źle. Proszę o jakieś wskazówki.
Napisano
Kupiłeś nowy, czy używany? Przejżyj dokładnie przewód, jeżeli był używany być może że jest gdzieś przetarty, popękany....Może przykleiła ci się do niego jakaś drobnica( maleńki metal)...
Napisano
sprzęt jest używany, przewód jest w dobrym stanie, nigdzie nie przetarty ani popękany. Wspomniana drobnica jako przyczyna raczej nie wchodzi w grę. Dokładnie rzecz ujmując problem polega na tym że w trybie Pinpoint Mode Probe x1 wzbudza się i sygnalizuje cały czas taki średni ton dzwiękowy co jest dość uciążliwie, nawet po przełączeniu pstryczkiem na cewkę sygnał pozostaje, a nawet jest tonowo wyższy. (przypuszczenia na kostke z przełącznikiem Sunraya). Sygnał nie wzbudza się tak od razu i nie ma reguły, ale w zasadzie po parunastu sek. zaczyna coś łapać i wpada w ciągły, zauważyłem to nawet w pokoju na różnych czułościach począwszy od bardzo niskich do wysokich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie