Skocz do zawartości

Whites 3900 D Pro plus

stiven

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, chcialbym się dowiedzieć do czego służy wskazówka w tym wykrywaczu? Pytanie może wydać się naiwne, ale nigdzie nie znalazłem dokładnego opisu jej zastosowania. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i rozjaśnienie mi w głowie. Aha szukałem na forum, ale oprócz nicków rożnych użytkowników co pisali na temat tego wykrywacza, nie wyświetlane są u mnie ich posty
Napisano
Generalnie wskazówka pokazuje siłę sygnału.Pomoże ci przy namierzaniu.Największe wychylenie wskazówki w centrum celu.W miarę nabierania wprawy pomoże ci w określeniu wielkości przedmiotu o ile nie będzie głęboko.
Napisano
Jeszcze jedna uwaga.Ten sprzęt wymaga powolnego chodzenia,więc raczej nadaje się na miejsca wojenne.Ma tendencje do zatykania się po przejechaniu nad żelazem większym od średniego gwozdzia.To znaczy że po najechaniu na żelazny cel i dalszym przesuwaniu cewki przez moment jest głuchy i ślepy.To powoduje że wymaga bardzo wolnego przemiatania.Cewki stosować możliwie najmniejsze,nie większe jak 8 cali.
Napisano
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy możliwe jest w nim wycięcie żelaza a zostawienie tylko na kolor? Wiem, że nie jest na monety, ale jestem ciekaw, bo pisze że ma filtr żelaza. Brakuje w sumie opisów ustawień oprócz lakonicznego, że na 5 wycina male gwoździe i śmieci a wymiata tylko większe kawały.
Napisano
Żaden wykrywacz nie wytnie dużego żelaza.Mało tego, zasygnalizuje taki cel jako kolor.Próba takiego ustawienia dyskryminacji spowoduje że wykrywacz będzie praktycznie ślepy na drobiazgi,a zasięg spadnie do kilkunastu centymetrów.Trzeba dużo praktyki i cierpliwości do tego sprzętu.Bez problemu wymiata taki kolor jak klamry,nieśmiertelniki ,czy odznaczenia.Chodzi tylko o to że nie pobiegasz z nim.Jeśli szukasz monet na polach ornych to jednak musisz się spieszyć żeby przeszukać duży obszar.
Napisano
Pytam tylko z ciekawości, bo taki myk był w opisie. Mnie interesuje militarka, zresztą dlatego go kupiłem, bo pracuję jako saper. Jeszcze raz dzięki za info. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie