oskar1021 Napisano 30 Marzec 2013 Autor Share Napisano 30 Marzec 2013 Witam, zachęcam wszystkich o umieszczanie tu informacji o aplikacjach na smartfony, które mają związek z naszym hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Może ja zacznę - 3d compass. Fajna aplikacja na androida, która na lewej części ekranu pokazuje nam aktualny kierunek marszu korzystając z kamery telefonu. Dodatkowo pokazuje informacje typu azymut, prędkość czy czas marszu. Prawą stronę ekranu zajmuje mapa ukazująca aktualne położenie. Mamy możliwość ustawienia widoku mapy bądź widoku z satelity". Przycisk na dole służy do 3 stopniowego ustawienia jasności ekranu, środkowy do przełączania widoku mapy a ikona aparatu do robienia zrzutów ekranu. Plus i minus służy - co logiczne - do przybliżania i odwrotnie mapy. Z aplikacji korzystałem paręnaście razy na wypadach do lasu. Ciekawy gadżet korzystający jednak z przesyłu danych w telefonie co może wiązać się z opłatami. Jeżeli nie potrzebujemy aktualnych map, a wystarczy nam samo położenie i kierunek, program może być miłym i przydatnym dodatkiem w naszym smartfonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Zrzut ze strony producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Tu zrzut z mojej aktualnej pozycji. Brak prędkości i współrzędnych bo fon nie złapał jeszcze fixa z gps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Druga aplikacja to - nie trzeba chyba nikomu przedstawiać - trekBuddy. Rewelacyjna apka offline. Wystarczy GPS w telefonie i w droge. Mapy można tworzyć czy obrabiać samemu. Przerobiony messtischblatt i w drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.