Chudej Napisano 24 Marzec 2013 Autor Napisano 24 Marzec 2013 Witam Panowie.Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Delty.Jest to początek mojej przygody z eksploracją a tym samym dopiero uczę się tematu. Byłem kilka razy na bliskich eskapadach i nie było ze sprzętem żadnych problemów. Ostatnio również działał bez zarzutów jednak cały czas podświetla DIME,QTR i 50c niezależnie czy uniosę cewkę w górę czy wytnę te surowce. W oryginalnej instrukcji nic nie jest o tym napisane, podobnie podczas przeczesywania tego forum nie natrafiłem na tego typu przypadek. Może jest to nic takiego a może nie?Jeśli ktoś ma jakieś sugestie w tej kwestii to proszę o poradę i wyrozumiałość, dopiero się uczę.
MilKam88 Napisano 24 Marzec 2013 Napisano 24 Marzec 2013 Witam,jeżeli twierdzisz, że wykrywacz działa bez zarzutu a mimo to cały czas wyświetlają się 3 ostatnie zakresy identyfikacji to może być uszkodzony wyświetlacz, ale nie mam 100% pewności. Zobaczymy może ktoś miał podobny problem i się wypowie. Wiem, że nie powinno tak być.Pozdrawiam.
Chudej Napisano 24 Marzec 2013 Autor Napisano 24 Marzec 2013 Dziękuje za podpowiedz. Do jutra będę żył nadzieją, że to jednak nic poważnego. Jutro zadzwonię do serwisu. Trochę to dziwne, że nowy sprzęt i już pojawił się problem tym bardziej, że dbam o moje cudeńko z którym wiążę wielkie nadzieje. Na razie muszę czekać. Dziękuję. Napiszę jak będę wiedział coś konkretnego.Pozdrawiam.
Chudej Napisano 25 Marzec 2013 Autor Napisano 25 Marzec 2013 Witam ponownie.Dzwoniłem do serwisu Panowie. Dziwna usterka, ustaliłem z przedstawicielem, że przyślę sprzęt na naprawę gwarancyjną.Zacząłem pakować wszystko jak Pan Bóg przykazał i co się okazało ?Wyświetlacz w Delcie jest skręcony trzema śrubkami a dziwnym trafem w moim egzemplarzu jednej brakowało !!! Sama się raczej nie wykręciła a w sklepie przy mnie sprzęt był wypakowywany pierwszy raz i sprawdzany.Sugestia z mojej strony Panowie, przy zakupie nowej Delty WSZYSTKO DOKŁADNIE SPRAWDZAJCIE. Wykrywacz jest już po zabiegu i wszystko gra, no może z wyjątkiem pogody.Pozdrawiam.
Seba440 Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Chudej faktycznie ciut dziwny przypadek, ja jak i moich dwóch Kolegów używamy Delt od kilku lat i od początku działają wyśmienicie i nic złego na ten sprzęt nie powiem a jeszcze Cię zadziwi.Pozdrawiam i sukcesów życzę Seba 440.
Chudej Napisano 31 Marzec 2013 Autor Napisano 31 Marzec 2013 Witam Panowie.Ostatnio trafił się jeden dzień bez opadów i z plusową temperaturą.Akurat miałem wolne więc grzech było tego nie wykorzystać. Pojechałem trochę powymiatać. Jestem na etapie szukania dobrej miejscówki więc jeżdżę w różne okolice. Miejsce w które się wybrałem dawało masę błędnych sygnałów nawet przy zmniejszeniu czułości ale trafiłem na punkt który dawał za każdym machnięciem identyczny odczyt. Wyświetlało mi QTR z wartością 91. Wyciąłem łopatą kwadrat 30x30 cm. przez liczne korzenie o grubości 4 cm. Używałem dodatkowego pointera który nie zareagował ani razu pomimo powtarzalnych odczytów delty i tu właśnie rodzi się moje pytanie. Czy jest możliwe, że delta reaguje nawet na jakieś milimetrowe grudki na które pointer nie zadziała? Dodam, że nie znalazłem tam nic choć palcami rozdrobniłem i przeglądnąłem" centymetr po centymetrze ten kawałek.Pozdrawiam.
jerome2 Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 Chudej,delta reaguje na kazdy maly kolor,nawet najmniejszy...przynajmniej moja tak wskazuje.Ale niewykluczone,że zareagowała na korzeń.A jaką masz cewke?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.