YoWheris Napisano 3 Marzec 2013 Autor Napisano 3 Marzec 2013 Witam, co to za herb. Posiadam pieczęć z takim właśnie herbem.
YoWheris Napisano 16 Marzec 2013 Autor Napisano 16 Marzec 2013 Panowie, nikt nie pomoże w identyfikacji tego herbu?
slawgo Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Nie to żebym nie doceniał Twojego artyzmu graficznego:), ale poproszę o fotki oryginału
slawgo Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Gdyby moje przypuszczenia się sprawdziły to by była rewelacja.Herb który narysowałeś jest zbliżony do herbu francuskiej rodziny Fornier. Przedstawiciel tej rodziny Gaspard-Hilarion Fornier d'Albe to francuski generał kawalerii w okresie rewolucji i wojen napoleońskich.Od 10 sierpnia 1810 - 5 kwietnia 1811 oraz 13 września 1811 - 20 marca 1814 - komendant Kostrzyna nad Odrą. Herb znajdziesz tu: http://www.clenodium.eu/pl/french-crests?page=33#categoryPorównaj
YoWheris Napisano 16 Marzec 2013 Autor Napisano 16 Marzec 2013 Ze zdjęciem będzie problem ponieważ nie bardzo widać na zrobionych przeze mnie zdjęciach. Słabo widoczne. Ale niestety widać różnice w tym co podałeś a tym co jest w rzeczywistości na mojej pieczęci. Górna część herbu się zgadza, czyli półksiężyc z gwiazdkami po lewej i prawej stronie. Lecz poniżej czyli pod tymi gwiazdkami nie ma półksiężyców tylko coś w kształcie krzyża czy też też tak jak narysowałem. Inaczej trochę wygląda też hełm, bardziej jak narysowałem a nie jak na podanym herbie.
kopijnik2 Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Lecz poniżej czyli pod tymi gwiazdkami .... coś w kształcie krzyża czy też też tak jak narysowałem.https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/piecz_copy22.jpgCo to znaczy ?gdzie ten krzyż?co narysowałeś - coś czego nie ma?-----------------------------------------proszę o wstawienie zdjęćdyskusja bez materiału oryginalnego jest - małoskuteczna.
slawgo Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 No to jeszcze od tej strony......gdzie była znaleziona pieczątka....to może ułatwić poszukiwania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.