Skocz do zawartości

Fisher F75 ID złoto/srebro

Kreska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak pokazuje wam fisher złoto/srebro na ID? Wcześniej kopałem wszystko powyżej 20 ale słyszałem że 75-tka potrafi pokazać coś srebrnego już od 17-18. Prosiłbym o jakieś przykłady.
Napisano
Nie mam co prawda F75, tylko T2 ale z moich doświadczeń wynika, że mało prawdopodobne są wskazania 17-18 na srebro. U mnie cienkie sreberka (Krystyna, Gustaw Adolf itp.) sygnalizuje w przedziale 50-60, podobnie sprawy się mają odnośnie złota, zarówno obrączka jak również dukat (XVI w.) oscylowały w zakresie 50-kilka. Większe monety srebrne dawały sygnały podobne do monet miedzianych tj. 70 i więcej. Nie znam w każdym razie żadnego przypadku wskazań w podanym przez ciebie przedziale w przypadku srebra. Pozdrawiam
Napisano
Srebrną zawieszję 2cm x 3cm pokazuje mi na 22-26. Zrobiłem przed chwilą test, niestety nie mam srebrnej ani złotej monety.
Napisano
Predzej pokaze 20-22 .Ale dla spokoju sumienia na ciekawszym polu kopac trzeba od 15 wzwyz.Jeszcze ciekawostka,chodze w czystym lesie na disk od 15 i gdy jest takie stare zelazo to jest urywany sygnal.Na zelazo archeo to wskazuje kolo 75.
K. z K.
Napisano
na sreberko to i nawet 16,czym głębiej tym gorzej no i wielkość ,To wszystko ma znaczenie, jak kopie wszystko co daje sygnał na kolor,a dyskryminacja na 2 i w teren, okopie się troszke ale i efekty są ....
Napisano
Trafiałem malutkie1/2 Silber grosze na wskazaniach id.18 do 26 Wszystko zależy od głębokości i ustawienia monety podobnie z małymi halerzami Legnickimi 20-28 wiec i srebro i miedziaki mogą być w tym samym zakresie,a opisy na wyświetlaczu można sobie wsadzić...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie