renton Napisano 21 Luty 2013 Autor Napisano 21 Luty 2013 Witam,Niedawno nabyłem używany wymieniony sprzęt i mam pytanko dotyczące głośności, a mianowicie po włączeniu wykrywaczasygnał dźwiękowy jest bardzo głośny na słuchawkach ciężki do zniesienia a jest ustawiony na minimum czy są jakieś specjalne słuchawki do tego sprzętu czy mam uszkodzony potencjometr?
ozzy Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Masz na myśli sygnał wiodący? Reguluje się go pokrętłem threshold - ustaw go tak, żeby był ledwo słyszalny a volume jak najgłośniej. Ewentualnie można go wyłączyć przełącznikiem threshold/silent search ale nie polecam. Jeżeli nie reaguje na pokrętła, to coś jest uszkodzone.
ozzy Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Jest jeszcze jedna możliwość - rozładowany akumulator lub baterie, wtedy wykrywacz tak właśnie reaguje głośnym buczeniem, naładuj aku. i problem zniknie.
tom13sty Napisano 27 Maj 2013 Napisano 27 Maj 2013 Potencjometr w sovereing GT działa troszkę inaczej niż w większości wykrywaczy, mianowicie jest to połączenie cichych sygnałów z czułością wykrywacza, krótko mówiąc poogłaszasz ciche sygnały i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.