Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Trafiły mi się od kolegi ostatnio 2 okupacyjne opakowania po papierochach.Z początku nawet się niezastanawiałem co z nimi zrobie.Któregoś poranka wydumałem sobie, że doprowadze obydwa w miare możliwości do stanu, który pozwoli cieszyć oko i aby choć troche uzyskały pierwotny kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Obydwa opakowania znalezione zostały podczas rozbióri starej chałupy.Były brudne, zgniecione, jeden naddarty w kilku miejscach.Ogólnie zdepciuchy:)Machorkowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Haudegen Junak" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Sprzęt jaki potrzebujemy na początek:-żelazko-zraszacz wody-małe kombinerki-nóż o cieńkim ostrzu-kartka papieru-gładka deska lub blat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dv6000 Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Ja bym proponował rozłożyć je na placek powinno się dać to zrobić nie niszcząc opakowania. Później przykrył grubszą szmatką i przeprasował żelazkiem. Powinny się dać w miarę złożyć. Taka moja mała sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Zaczynamy od od ostrożnego wyciągnięcia zszywek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Zapomniałem dodać, że w moim przypadku obydwa opakowania były suche na wiór.Trzeba było ostrożnie postępować aby się nie rozdarły.Zszywki wyjęte więc rozkładamy na płaskiej powierzchni całe opakowanie, zraszamy mgiełką wody i chwile odczekujemy aby papier mógł się napić.Kładziemy na opakowaniu kartkę papieru i wio żelazkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Chwilkę zabawy z żelazkiem i mamy takie placki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Na pierwszy wieczór koniec zabawy.Dla utrwalenia płaskości" pozostawiamy kartoniki na noc pod ciężarem wiedzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Z machorkowych odpadło kiedyś skrzydło" i trzeba je było dokleić robiąc podkładkę z papieru(lub innego kartonika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Podklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Z drugiej strony skrzydła" nie było więc złapałem na dwa paski papieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Chwila odpoczynku niech klej złapie i wstawiamy, za pomocą kombinerek, wyjęte dzień wcześniej oryginalne 70cio letnie okupacyjne zszywki":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 No i efekt.W rzeczywistości wyglądają ciupke lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 Głównego zagięcia na klapie machorkowych mimo kilku prób nie udało się zniwelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2013 I to by było na tyle.Może komuś się przyda.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.