kallies Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Napisano 5 Styczeń 2013 WitamDzisiaj wyskoczyło mi coś takiego, co to jest i jaka może być datowanie?
slawgo Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Jest to francuski żeton dominialny 2 franki z miejscowości Pagny-sur-Moselle w regionie Lotaryngia, w departamencie Meurthe-et-Moselle.
kallies Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Napisano 5 Styczeń 2013 slawgo a powiedz mi jakie jest datowanie tej monety? dodam że znaleziona w zachodniopomorskim.
manierka Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 to nie monetka to żeton z dominium jak ci kolega napisał w moim rejonie do lat 50 używane ten coś mi na koniec 19 pocz. 20w wygląda czasami to trudno ocenić bo jest mało opracowań w tym temacie zwłaszcza w Polsce i do tego często ogólne
manierka Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 poczytaj sobie pod spodem pozdr.http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/dominialne/dominialne.html
kallies Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 próbowałem szukać coś o tym żetonie ale za wiele informacji nie ma. dzięki. Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.